Skip to content

HOVEDindsamlingen

Tusindvis af familier venter på hjælp

HOVEDindsamlingen er en kampagne, der skal sikre bedre hjælp til mennesker, der er tæt på én med psykisk sygdom. I fire uger fra 17. november fortæller 10 modige mennesker i film på sociale medier om deres liv med psykisk sygdom. Pengene fra indsamlingen går til at hjælpe forældre, søskende, børn og andre pårørende til mennesker med psykisk sygdom. Hjælpen sker blandt andet gennem samtalegrupper, rådgivning, viden og meget mere. Følg med i indsamlingen og se alle film på Facebook og Instagram.

Støt HOVEDindsamlingen: SMS Hjælp til 1204 og støt med 50 kr.

Du kan også donere et valgfrit beløb på MobilePay eller dankort her.

Derfor har pårørende brug for hjælp

Forældre, børn, søskende og andre pårørende til mennesker med psykisk sygdom har desperat brug for støtte og rådgivning. Men alt for mange står helt uden hjælp, og mange risikerer at miste deres arbejde, blive skilt eller i værste fald blive ramt af depression, angst eller andre psykiske problemer. Nogle af de hårdest ramte er forældre til børn unge med skizofreni, spiseforstyrrelse eller andre alvorlige psykiske sygdomme.

  • 580.000 føler sig belastet af at være pårørende. Bedre Psykiatri kan lige nu kun hjælpe ca. 50.000 personer årligt
  • 60 % af de børn, der vokser op med en psykisk syg forælder, har aldrig fået et tilbud hjælp fra kommunen, selvom mange er påvirket af sygdommen
  • Tre ud af fire pårørende oplever, at de ikke får nok information om, hvordan de kan hjælpe den syge i hverdagen.

Ønsker du at donere som virksomhed, så læs mere her

Støt HOVEDindsamlingen

ALT for mange familier ramt af psykisk sygdom får ikke den hjælp, de har behov for. Derfor er der mere end nogensinde brug for Bedre Psykiatri. Hjælp os til at hjælpe mere og flere - med alt fra rådgivning og samtalegrupper til kampen for bedre behandling og vilkår til mennesker med psykisk sygdom og deres pårørende.