fbpx
Skip to content

Psykiatriens Indsamlingsshow

Sammen mod psykisk sygdom

I Danmark har flere end 500.000 danskere en psykisk diagnose. Og hver gang én person rammes af en psykisk lidelse, så rammes hele familien. Det gør bedre behandling af mennesker med psykisk sygdom og deres pårørende til en af tidens vigtigste folkesager.

Med Psykiatriens Indsamlingsshow samler vi danskerne i kampen for at bryde tabuer om psykisk sygdom og for at samle penge ind til fordel for familier ramt af psykisk sygdom. Du kan være med!

Støt indsamlingen nu:

SMS Show til 1204 og støt med 50 kr.

SMS Hjælp til 1204 og støt med 150 kr.

Du kan også donere et valgfrit beløb på MobilePay nummer 20114 – skriv gerne ordet “show” i kommentarfeltet.

Ønsker du at donere som virksomhed, så læs mere her

Derfor får psykiatrien et indsamlingsshow

Kampen mod psykiske sygdom har aldrig fået et stort TV-Indsamlingsshow, ligesom andre store og alvorlige folkesygdomme såsom kræft og hjertesygdomme har. Det er skævt, for i Danmark er der faktisk flere mennesker, der har en psykisk sygdom, end der er mennesker med kræft, diabetes og hjertesygdomme.

Set over de seneste årtier og helt frem til 2013 har behandling af psykiatriske lidelser generelt fået mindre politisk opmærksomhed end somatiske (fysiske) sygdom, og der bliver forsat den dag i dag afsat betydeligt færre ressourcer til at forbygge, behandle og forske i psykisk sygdom, end det er tilfældet ift. anden sygdom.

Det er skævt! Derfor starter vi, de pårørende til mennesker med psykisk sygdom, nu vores eget indsamlingsshow. For kampen mod psykisk sygdom er en lige så vigtig folkesag, som kampen mod alle mulige andre alvorlige sygdomme. Vi håber, du bakker op!

Familiens hjælp er den mest afgørende faktor for mennesker med psykisk sygdoms bedring og livskvalitet. Men det er ofte en stor belastning for de nærmeste at hjælpe deres kære gennem de sværeste tider. Uden hjælp risikerer familien at knække under presset, og sker det så står den syge alene i kampen for bedring. Indsamlingsshowet skal derfor bryde med tabuer, gøre op med fordomme om psykisk sygdom og samle penge ind til familier ramt af psykisk sygdom. 

Hvor kan jeg se Indsamlingsshowet

Indsamlingsshowet vises digitalt i december 2020 på Bedre Psykiatris Facebooks side. Her vil modige danskere fortælle om, hvordan psykisk sygdom påvirker deres liv og dermed bryde med tabuer og sætte fokus på livet med en psykisk sygdom – både som syg og pårørende.

Konkurrencer og præmier

Hver uge trækkes der lod om ugepræmier blandt alle, der udfylder denne formular og ved indsamlingens afslutning trækkes der lod om indsamlingsshowets hovedpræmie. Vinderne får direkte besked og offentliggøres nederst på siden.

Ugepræmier

Uge 49

 • Pakke med skønhedsprodukter til en værdi af 1000 kr., doneret af Ecooking
 • 2 billetter til comedyshowet ”Søn af en psykopat”, der spiller i 2021, doneret af Geo
 • Billetter til premieren på filmen Psykose i Stockholm i Grand Bio d. 6. december, doneret af Nordisk film Spring (lynkonkurrence udtrækkes 3.12)
 • 2 x Pilgrim Goodiebags med smykker til en værdi af 300-500 kr., doneret af Pilgrim
 • 2 x á 12 stk. Maté Maté værdi af 204 kr. pr kasse sponseret af Maté Maté

Uge 50

 • Overnatning for to personer på Kursus og konferencecenter Severin i Middelfart værdi 895 kr. Doneret af Kursus- og konferencecenter Severin
 • Et Pepper bracelet til en værdi af 299 kr., doneret af MiRa Copenhagen
 • 3 x á 12 stk. Maté Maté værdi af 204 kr. pr kasse sponseret af Maté Maté
 • 3 stk. debutalbum med She´s a Sailor, titel: Do You Want Us to Play?. Værdi 149 kr., doneret af bandet She´s a Sailor.
 • 2 gavekort af en værdi af 130 kr. stk. til en åben byvandring, sponsoreret af Vandrehistorien.

Uge 51

 • Pakke med skønhedsprodukter til en værdi af 1000 kr., doneret af Ecooking
 • Et besøg på La Glace med valgfri kaffe, te eller chokolade samt et stykke lagkage for 6 personer. Værdi kr. 846, sponsoreret af La Glace
 • 3 x Pilgrim Goodiebags med smykker til en værdi af 300-500 kr., doneret af Pilgrim
 • 3 gavekort af en værdi af 130 kr. stk. til en åben byvandring, sponsoreret af Vandrehistorien
Hovedpræmier
 • Gavekort på 3000 kr. til leje af sommerhus doneret af Sol og Strand.
 • Børne ladcykel (Værdi 2495 kr.) sponsoreret af Amladcykler

Vinderne trækkes d. 28. december og får direkte besked.

Sådan anvendes midlerne

De indsamlede midler går til arbejdet for at sikre rådgivning af børn og unge med psykisk syge forældre og til landsdækkende og lokale hjælpeaktiviteter, der guider pårørende til hvordan, de bedst kan hjælpe deres psykisk syge familiemedlem til bedring, uden selv at knække i processen. 

Herunder ses, hvordan overskuddet fra indsamlingen konkret fordeles.

Sådan anvendes de indsamlede midler
Sådan anvendes de indsamlede midler fra Psykiatriens indsamlingsshow
 • Lokale pårørende tilbud (20 pct.): pengene vil gå direkte til at lave samtalegrupper, pårørendecafeer mm. for pårørende i hele landet tæt på pårørendes hverdag.
 • Rådgivningen for børn og unge (25 pct.), pengene går til rådgivning af børn og unge, som lever i familier hvor enten en forælder, en søster eller bror har en psykisk sygdom.
 • Telefonrådgivning til pårørende (25 pct.), finansiering af gratis telefonrådgivning. Hver uge hjælper Bedre Psykiatris professionelle rådgivning forældre, ægtefæller og venner til mennesker med psykisk sygdom, som dagligt er der for og hjælper den syge.
 • Kurser til pårørende (15 pct), i løbet af 2021 vil Bedre Psykiatri tilbyde de første pårørendekurser, hvor pårørende arbejder med sygdomsforståelse, egenomsorg mm. sådan at deres trivsel øges, og de bliver bedre i stand til at støtte det menneske med psykisk sygdom, som de er tæt på. Kurserne afholdes som udgangspunkt kun, hvis der findes finansiering til dem via indsamlingsshowet.
 • Dokumentation af pårørendes levevilkår (15 pct), En væsentlig del af arbejde med at forbedre levevilkårene for pårørende er at indsamle viden og dokumentere pårørendes udfordringer og vilkår. Den viden bruger Bedre Psykiatri til at kæmpe for forbedringer ex. pårørendedage eller gratis psykologhjælp for pårørende til mennesker med psykisk sygdom.

Vindere af konkurrencer

Her offentliggøres vinderene af ugekonkurrencerne efterhånden, som de bliver udtrukket.

Uge 49:

Helle fra Frederiksberg vandt en pakke med skønhedsprodukter til en værdi af 1000 kr., doneret af Ecooking

Marianne fra Ringsted vandt 2 billetter til comedyshowet ”Søn af en psykopat”, der spiller i 2021, doneret af Geo

Pernille fra København vandt billetter til premieren på filmen Psykose i Stockholm i Grand Bio

Birgitte fra Haslev vandt en Pilgrim Goodiebag med smykker til en værdi af 300-500 kr., doneret af Pilgrim

Lisbeth fra Ballerup vandt også en Pilgrim Goodiebag

Dorte fra København Ø. og Mollie fra Hørsholm vandt 12 stk. Maté Maté værdi af 204 kr. pr. kasse sponseret af Maté Maté

Uge 50:

Karina fra Hillerød vandt en overnatning for to personer på Kursus og konferencecenter Severin i Middelfart

Pernille fra Skanderborg vandt et Pepper bracelet til en værdi af 299 kr., doneret af MiRa Copenhagen

Luna fra Horsens, Melissa fra København S. og Morten fra København NV. vandt 12 stk. Maté Maté værdi af 204 kr. pr. kasse sponseret af Maté Maté

Birgit fra Hellerup, Christian fra Brabrand og Trine fra Hjørring har vundet et debutalbum med She´s a Sailor, titel: Do You Want Us to Play?. Værdi 149 kr., doneret af bandet She´s a Sailor.

Hanne fra Hvidovre og Karen fra København N har vundet et gavekort til en værdi af 130 kr. stk. til en åben byvandring, sponsoreret af Vandrehistorien.

Uge 51:

Anne-Marie fra Glamsbjerg vandt en pakke med skønhedsprodukter til en værdi af 1000 kr., doneret af Ecooking

Naja fra København N vandt et besøg på La Glace med valgfri kaffe, te eller chokolade samt et stykke lagkage for 6 personer. Værdi kr. 846, sponsoreret af La Glace

Gitte fra Nørre Nebel, Kristine fra Kgs. Lyngby og Karen fra Smørum vandt en Pilgrim Goodiebag med smykker til en værdi af 300-500 kr., doneret af Pilgrim

Rasmus fra Farum, Lone fra København S og Kim fra Klippinge har vundet et gavekort til en værdi af 130 kr. stk. til en åben byvandring, sponsoreret af Vandrehistorien.

Hovedpræmier:

Annette fra Hornbæk vandt et gavekort på 3000 kr. til leje af sommerhus doneret af Sol og Strand.

Camilla og Mads Peter fra Kastrup vandt en børneladcykel (Værdi 2495 kr.) sponsoreret af Amladcykler