Skip to content

Bedre Psykiatris corona-undersøgelse kommer i pressen

Avisen Danmark sætter i denne uge fokus på resultaterne fra Bedre Psykiatris corona-undersøgelse, om hvordan krisen har gjort livet sværere for mennesker med psykisk sygdom og deres pårørende.

I sidste nyhedsbrev skrev vi, at en spørgeskemaundersøgelse var i gang om livet som pårørende under corona-krisen. Mange af jer delte undersøgelsen, og vi endte med at få hele 700 besvarelser. Så tusinde tak for indsatsen!

Nu er undersøgelsen afsluttet, og snart når den ud i den landsdækkende presse. Avisen Danmark har nemlig fået resultaterne, og mediet sætter i løbet af denne uge fokus på de mange problemer, mennesker med psykisk sygdom og deres pårørende har oplevet siden nedlukningen.

Dette er et glimrende eksempel på, hvordan vi sammen kan sætte Bedre Psykiatris sag på dagsordenen. Følg med i Avisen Danmark, hvis du får den ind ad døren, og ellers kommer nyheden højest sandsynligt op på avisens hjemmeside. Link: www.avisendanmark.dk.

Det viste undersøgelsen bl.a.

Undersøgelsen er ikke offentliggjort endnu, men her får I som de første lov at se nogle af resultaterne:

  • Næsten halvdelen (45 pct.) af pårørende vurderer, at den syges sygdomstilstand er forværret som følge af corona-situationen.
  • To ud af tre (64 pct.) pårørende mener, at det er blevet sværere for den syge at få den nødvendige hjælp som følge af corona-krisen.
  • To ud af tre (63 pct.) pårørende har været ekstraordinært belastet som følge af corona-situationen de sidste fem uger.
  • Næsten tre ud af fire pårørende (70 pct.) frygter, at den syges situation og tilstand vil blive forværret som følge af corona-situationen.