Skip to content

BP Amager: Pårørende skal hjælpe kommunens andre pårørende

Et spændende initiativ er sat i søen af Bedre Psykiatri Amager. I et nyt borgerforslag til Tårnby Kommune foreslår afdelingen, at pårørende skal tilknyttes kommunen for at rådgive andre pårørende i livets svære situationer.

’Pårørende for pårørende – mentorkorps af frivillige.’

Sådan lyder titlen på et borgerforslag, som Bedre Psykiatri Amager har sendt til Tårnby Kommune. Afdelingen håber, at kommunen får øjnene op for fordelene ved en ordning, hvor pårørende kan hjælpe kommunens andre pårørende i svære situationer.

Dorthe Frey sidder i bestyrelsen i Amager-kredsen og har været med til at stille borgerforslaget. Hun uddyber:

”Som pårørende taler vi med mange professionelle i psykiatrien og i kommunen. Men ofte hjælper det faktisk mest at tale med andre pårørende. De har været igennem de samme udfordringer og overvejelser som én selv, har gjort sig nogle erfaringer og kan derfor give konkrete råd til, hvordan du bedst klarer problemerne. Derfor vil det være oplagt, at kommunen tilknytter et hold af pårørende som en form for mentorer eller rådgivere.”

Håber på opbakning

Borgerforslaget er sendt afsted for ganske nyligt. Og nu håber Dorthe Frey og resten af Bedre Psykiatri Amager, at det vækker genklang hos politikerne.

”Det ville jo være fantastisk, hvis der er politisk opbakning til forslaget. For jeg er sikker på, at rigtig mange vil få glæde af sådan en ordning. Vi ved hvor mange, der nyder godt af at tale med andre pårørende i Bedre Psykiatris samtalegrupper. Og vi mærker behovet, når vi snakker med andre pårørende i lokalområdet. Så nu krydser vi bare fingre!” siger hun.

Læs Bedre Psykiatri Amagers borgerforslag her.