Skip to content

BP konference om medlemshvervning

Hvordan kan vi lokalt og nationalt hverve flere medlemmer, så vi kommer tættere på vores mål om at blive 50.000 medlemmer og støtter i 2030?

Det mødtes omkring 100 af foreningens kernefrivillige for at diskutere i forrige weekend. Målet er et blandt flere, der skal føre til, at psykiatrien bliver en folkesag og prioriteres som sådan.

Lørdag formiddag lyttede vi til et oplæg af tidligere udenrigsminister Villy Søvndal, der med sin erfaring fra kommunalt, regionalt og nationalt niveau bekræftede, at medlemstallet er en afgørende faktor, når vi snakker folkesag og politisk prioritering. I løbet af lørdagen arbejdede vi i grupper på tværs af hele landet for at finde frem til de indsatser, der på lokalt niveau kan føre til en øget medlemstilslutning og give flere lyst til at forblive medlemmer.

Efter gruppearbejdet mødtes vi i lokalafdelingerne, hvor vi med udgangspunkt i de mest relevante indsatser i forhold til rekruttering og fastholdelse af medlemmer lavede en plan for, hvad vi skal arbejde med lokalt i de næste måneder. Planerne blev hængt op i plenum, og en af deltagerne sagde: ”Hvis bare halvdelen af de planer bliver til virkelighed, så er vi allerede godt på vej mod folkesagen!”

Vi sluttede en fantastisk lørdag af med en dejlig middag, hvor nogen dog undrede sig lidt over forretten, der var en kold kartoffelmos med fiskestykker i – en såkaldt ”brandade”. Den stod i grel kontrast til frokostens fantastiske fisk, og det må igen konstateres, at mad simpelthen ikke bliver bedre af, at det udstyres med et fransk navn. Ellers lunede vi os ved udmærket hovedret og hinandens hyggelige selskab.

Søndag gik vi en tur i en af dette års sjældne solskinsformiddage. Nogen tog en kort tur til den lokale assistenskirkegård, andre gik den lidt længere tur til havnen og nogen tog begge ture i rask trav.

Herefter mødtes vi regionalt og diskuterede, hvordan vi på nationalt niveau kan arbejde for rekruttering og fastholdelse af medlemmer. I plenum Interviewede landsformand Knud Aarup fire landsbestyrelsesmedlemmer om gruppernes idéer og overvejelser. Et altoverskyggende tema i den forbindelse var synlighed – vi skal som forening blive langt mere synlige. Dette var blot et af mange input som landsbestyrelsen vil arbejde videre med.

Vi sluttede weekenden af med lokale succeshistorier. Og sikke nogle dejlige fortællinger om alt fra den nyopstartede lokalafdeling i Jammerbugt, der har lagt fra land med et totalt udsolgt arrangement, til den etablerede lokalafdeling i Kalundborg, der kunne overrække landsforeningen en pokal lig den de 3 ”gæve gutter” fra Kalundborg havde fået, da de havde gennemførte et 3-dags ”survivor-program” arrangeret af lokalafdelingen – sådan!

Fra sekretariatets side vil vi gerne til deltagerne sige tusind tak for jeres store energi og gejst. Det er simpelthen en fornøjelse at være sammen med jer – vi glæder os allerede til næste år!

Hvis du har spørgsmål til, hvordan din lokalafdeling kan arbejde med rekruttering og fastholdelse af medlemmer, så er du meget velkommen til at kontakte din organisationskonsulent Arly Eskildsen: ae@bedrepsykiatri.dk eller Mikkel Schwab: ms@bedrepsykiatri.dk.