Skip to content

Citater om at være pårørende

”Jeg har ikke tal på, hvor mange gange jeg har stået med armene om livet på min datter og den ene fod på vindueskarmen for at forhindre hende i at springe ud. Det er så hæsligt og gør så ondt i hjertet, at du aldrig kan forklare det til én, der ikke har prøvet det selv”.
– Far til 16-årig pige med spiseforstyrrelse

“Jeg blev mobbet fordi jeg ikke var som de andre. De forstod ikke at jeg bare ikke ville være til besvær for min far. Jeg græd mange nætter og bad til gud om at gøre min far rask. Da han blev hjemløs voksede min vrede til samfundet og min tro på gud døde. Jeg kan stadig ikke forstå hvordan man kan svigte et menneske så meget”. 
– Datter til far med paranoid skizofreni 

“Jeg har gået rundt med en enorm skyldfølelse over, at mit datter pludselig endte i en psykisk sygdom. Samtidig har jeg været konstant bange for, hvad der skulle ske med hende”.
– Far til 44-årig datter med borderline og selvskade

“Det er ligesom at være i Tivolis rutsjebane – hele tiden op og ned. Og nogle gange også på hovedet. Mit humør og overskud afhænger meget af, hvordan min søster har det”.
– Søster til kvinde med bipolar

“Nogle gange må jeg smide alt, hvad jeg har i hænderne, fordi hun har brug for mig. Vores familie er under konstant pres, fordi vi aldrig ved, hvornår hun får det rigtig svært næste gang”.
– Mor til 23 årig datter med borderline.