Skip to content

Fortællinger fra livet som pårørende

Det er ofte særdeles hårdt at være nær pårørende til et menneske ramt af psykisk sygdom. Det har Bedre Psykiatri indsamlet 200 vidnesbyrd på. Hver historie er unik. Men de har det til fælles, at det er fortællinger om, hvordan bekymringer, frustrationer og kærlighed både samler og splitter familier, når psykisk sygdom rammer. Det er glimt af hverdagslivet tæt på en psykisk syg fortalt af forældre, søskende, ægtefæller, børn og bedsteforældre til den syge. Citaterne handler både om kampen mod psykisk sygdom og desværre også om kampen for at få tilstrækkeligt med hjælp. Fortællingerne er frie og ucensureret – fortalt uden en dagsorden. På denne side kan du læse et udpluk af dem.

Citaterne er indsamlet af Bedre Psykiatri og Politiken i anledning af filmen ”De pårørende” havde premierer. Filmen handler om en gruppe forældre, som får hjælp og støtte i én af Bedre Psykiatris samtalegrupper. Nogle af citaterne er blevet bragt i Politiken den 9. januar.

Få hjælp som pårørende til en psykisk syg

Står du lige nu selv midt i en svær situation som pårørende til en psykisk syg, så husk at du altid kan få gratis og professionel rådgivning hos Bedre Psykiatri.

Bliv gratis medlem af Bedre Psykiatri

Har du lyst til at blive en del af pårørendefællesskabet og modtage tilbud om webinarer, støtte kampen for bedre hjælp til syge og pårørende i psykiatrien og få mere viden om psykisk sygdom, så prøv et gratis intromedlemskab af Bedre Psykiatri.