Skip to content

En tur i sommerhus gav fornyet energi til Lene og hendes søn

Lene og hendes søn, Lasse, fik rig mulighed for at slappe af, gå ture på stranden og nyde hinandens selskab på deres sommerhusferie.

Lene Kristensen er netop vendt hjem efter en tur i sommerhus med sin søn, Lasse. En sommerhustur lyder måske ikke som noget ekstraordinært, men for Lene og Lasse var turen noget helt specielt.

”Det har bare været så skønt. Det kan vi leve højt på længe!” fortæller Lene begejstret.

I sommers vandt hun Bedre Psykiatris konkurrence om en sommerhustur. Og man må sige, at turen faldt på det helt rigtige sted.

En hård kamp som pårørende

At tage af sted i sommerhus i en uge var ikke noget, Lene havde troet var muligt for dem lige nu. Det har nemlig været trængt med økonomien for Lene i flere år. Alligevel ønskede hun sig inderligt, at de kunne komme afsted sammen. Komme tættere på hinanden igen efter Lasses sygdom.

For cirka syv år siden blev Lasse syg. Han blev ramt af depression, angst og psykoser. Det har været en hård kamp for dem begge i mange år. En kamp for Lasse om at blive rask og en kamp for Lene om at kunne give sin søn de bedste rammer til at få det bedre.

Hele vejen igennem har Lene været meget involveret i sin søns sygdomsforløb. ”Nogle gange for meget,” fortæller hun.

Hver gang noget manglede eller ikke var godt nok, stillede hun op.

”Det er hårdt arbejde at have et barn, der er psykisk syg. Jeg har kæmpet meget og mange kampe som pårørende,” fortæller hun.

Tryghed og ny selvtillid

Det har heldigvis båret frugt. Det kunne Lene virkelig mærke, da hun og Lasse var afsted i sommerhuset.

”At få den mulighed for at være så tæt sammen og virkelig mærke Lasse igen og få bekræftet, hvor langt han er nået. Han er så klar og motiveret nu. Der sker så mange ting.”

For Lasse var det også et bevis på, at han er kommet rigtig langt. Før de skulle afsted, mærkede han bekymringerne for at skulle være væk fra sit bosted i en hel uge. For selvom han har det meget bedre, så er der stadig et stykke vej igen. På trods af bekymringerne gik turen over al forventning.

”Lasse har kunnet klare en hel uge væk fra sine trygge rammer derhjemme foran sin computer og han har ikke haft angst. Det har været en rigtig god oplevelse for ham,” siger Lene.

Fornyet energi og tættere på hinanden

Sommerhusturen gav dem begge en dejlig mulighed for at mærke den tæthed, som er så vigtig for dem begge og som ikke tilstrækkeligt har været til stede længe på grund af Lasses udfordringer.

Sommerhusturen har givet dem noget helt specielt, og de kommer hjem med ny energi til at klare den næste etape.

”Jeg føler mig meget taknemmelig for, at jeg fik denne skønne ferie sammen med Lasse og den taknemmelighed har Lasse også. Han er simpelthen det mest vidunderlige menneske og han har så mange kompetencer og ressourcer – og han kan så mange ting. Nu skal han bare det sidste stykke, for at han kan få det hele optimalt i spil, så han kan komme videre i sit liv uden sygdom” fortæller Lene rørt.