Skip to content

Bedre Psykiatri i København

Bedre Psykiatri København arrangerer samtalegrupper og gratis foredrag. Vi tager også gerne ud og fortæller hvordan det er at være pårørende. Politisk arbejder vi for bedre forhold for mennesker med en psykisk sygdom og deres pårørende i Københavns kommune.

Læs mere under bjælkerne, og følg vores Facebook side Bedre Psykiatri København her.

Opstart af ny pårørendegruppe for mænd
Onsdag den 22. marts starter vi en ny gruppe op for mænd, der er pårørende. Gruppen består af 8 mænd, der mødes 8 onsdage i træk, hvor vi deler de udfordringer, man som pårørende ofte har til fælles. Der er hver gang et kort oplæg til et tema, der sætter rammen for samtalen. Læs mere under ‘Samtalegrupper for pårørende’…

Samtalegrupper for pårørende

Forud for opstart af en samtalegruppe holder vi et intromøde, hvor du kan høre mere om, hvad det handler om. Årets intromøder er:

27. februar, 9. august og 9. oktober.

Spørgsmål vedr. samtalegrupperne rettes til psykoterapeut Lene Essenbæk Karlsson på 2019 7304 eller e-mail: terapeutkbh@bedrepsykiatri.dk

Grupperne har fokus på de pårørendes udfordringer og problematikker, og der arbejdes med at udvide kompetencer til at håndtere hverdagen som pårørende, uden selv at blive overbelastet.

Pårørendegruppe for mænd

Mandlige pårørende til mennesker med psykiske sygdomme tumler ofte med følelser, der kan være svære at være i, og tanker der er svære at dele med andre. Hvis du er en af disse og har lyst til at blive en del af et gruppefællesskab for mænd, der taler om netop dét, så læs videre.

Gruppen, der består af 8 mænd, mødes 8 onsdage i træk. Her samles vi og deler fortællinger omkring nogle af de udfordringer, man som pårørende ofte har til fælles. Forestil dig et fællesskab, hvor I lytter til og inspireres af hinanden. Forestil dig, at der hver gang er et kort oplæg til et tema, der sætter rammen for samtalen. Det kan fx være skyld og skam, eller kunsten at være der for ens kære, men samtidig passe på sig selv, uden at trække sig væk fra omverdenen. Eller hvordan du styrker dine relationer, ressourcer og kommunikation. At finde et stabilt ståsted omkring dét der er vigtigt i livet og måske også tager nogle konkrete skridt.

Når mænd, der er pårørende, mødes i et stimulerende, støttende og trygt fællesskab, gør det ofte en verden til forskel. Kom og bliv mødt af ligesindede og en mandlig erfaren gruppefacilitator, der vil guide jer på rejsen. Du kan ringe til Jørgen Juul Jensen på telefon 22268543 eller mail kontakt@jjjcoaching.dk og få en samtale om din tilmelding og deltagelse.  

Første gruppemøde i København er onsdag d. 22. marts 2023, kl. 17:30-20:00.

Tidligere deltager:

Jeg fandt mandegruppen i Bedre Psykiatri København og kastede mig ud i det. Det har virkelig været en givende og lærerig oplevelse. Vi har fået snakket og delt erfaringer, oplevelser og ikke mindst tvivl. Det har været en kæmpe hjælp at møde andre der kan relatere til min situation. Selvom jeg har gode venner jeg kan snakke med, så er det noget helt andet med folk der, som pårørende, har psykisk sygdom inde på livet i hverdagen.” 

Det sker i København
Vi planlægger løbende nye aktiviteter. Skriv til os, hvis du har gode idéer…

Skrivekunst og mental sundhed – opstart af skrivegruppe 25. januar
Vær når Bedre Psykiatri i Samarbejde med Nationalt Center for Kunst og Mental Sundhed fokus på, hvordan kunstnerisk praksis kan skabe trivsel, håb og fællesskaber for både psykiatribrugere og deres pårørende. Mød forfatter Claus Handberg og overlæge på Psykiatrisk Center Amager Birgit Bundesen til en snak om (skrive)kunst og mental sundhed. Læs mere og tilmeld dig her.

Vores politiske arbejde

København som Mental Grøn By

Læs mere om Mental Grøn by her ved at hente dokumentet til egen computer her.

Vi har en vision om at gøre København til en Mental Grøn By, med en formuleret langsigtet psykiatriplan, drevet frem af en kommunal psykiatrialliance i et bredt samarbejde mellem kommune og civilsamfund.

Konkret arbejder vi udfra en overordnet ramme, der hedder én samlet indgang til kommunen, én samlet plan for borgeren på tværs af forvaltninger, og én gennemgående kontaktperson på tværs af forvaltninger.

Desuden arbejder vi med ufrivilligt skolefravær (læs mere her), bedre forhold på bosteder, bedre og mere bostøtte, samt flere pårørendevejledere i socialpsykiatrien.

Politisk udvalg arbejder bredt, både politisk og fagligt, for at skabe bedre forhold for pårørende og psykisk syge, samt nedbryde tabu og stigma omkring psykiatrien. I vores arbejde er vi faglige og saglige og kommunikerer ud fra vores verden som pårørende.

Har du lyst til at høre mere om at være frivillig i politisk udvalg, er du velkommen til at kontakte mig.

Tommy Brock, Tlf.50113011

Leder af Politisk Udvalg

Bliv frivillig

Har du lyst til at blive frivillig i Bedre Psykiatri København eller har du spørgsmål til vores arrangementer eller aktiviteter? Så kan du nu nemt kontakte os ved at ringe på 5353 9121 eller ved at skrive til kbh@bedrepsykiatri.dk.

Vi søger frivillige, der har lyst til at arbejde med:

  • Organisering af forskellige samtalegrupper for pårørende
  • Nedbryde tabuer og fordomme gennem organisering af temaaftener med forskellige oplægsholdere
  • Undervisning i, og oplæg om, hvad det vil sige at være pårørende
  • Politisk arbejde for bedre vilkår for pårørende og behandling af mennesker, der har en psykisk sygdom
  • Kommunikationsopgaver i forhold til de sociale medier og den trykte presse

Læs vores frivilligpolitik her.

Kontakt os på mail: kbh@bedrepsykiatri.dk, eller tlf. 53 53 91 21, hvis du vil vide mere – vi glæder os til at høre fra dig.

Kontakt afdelingen