Skip to content

Bedre Psykiatri i København

Bedre Psykiatri København arbejder politisk for bedre forhold for mennesker med en psykisk sygdom og deres pårørende i Københavns kommune. Vi arrangerer også samtalegrupper, gratis foredrag og tager gerne ud for at fortælle hvordan det er at være pårørende.

Læs mere under bjælkerne neden for og følg vores Facebook side Bedre Psykiatri København, her.

Vi søger frivillige, der har lyst til at arbejde med:

  • Organisering af forskellige samtalegrupper for pårørende
  • Nedbryde tabuer og fordomme gennem organisering af temaaftener med forskellige oplægsholdere
  • Undervisning i, og oplæg om, hvad det vil sige at være pårørende
  • Politisk arbejde for bedre vilkår for pårørende og behandling af mennesker, der har en psykisk sygdom
  • Kommunikationsopgaver i forhold til de sociale medier og den trykte presse

Kontakt os på mail: kbh@bedrepsykiatri.dk, eller tlf. 53 53 91 21, hvis du vil vide mere – vi glæder os til at høre fra dig.

Bliv frivillig

Har du lyst til at blive frivillig i Bedre Psykiatri København eller har du spørgsmål til vores arrangementer eller aktiviteter? Så kan du nu nemt kontakte os ved at ringe på 5353 9121 eller ved at skrive til kbh@bedrepsykiatri.dk.

Samtalegrupper for pårørende

Kommende Intromøder til samtalegrupper:

D. 11/10 2021 Intromøde

D. 6/1-2022 Intromøde

D. 21/3-2022 Intromøde

D. 10/8-2022 Intromøde

D. 10/10-2022 Intromøde

Spørgsmål vedr. samtalegrupperne rettes til psykoterapeut Lene Essenbæk Karlsson på 2019 7304 eller e-mail: terapeutkbh@bedrepsykiatri.dk

Grupperne har fokus på de pårørendes udfordringer og problematikker, og der arbejdes med at udvide kompetencer til at håndtere hverdagen som pårørende, uden selv at blive overbelastet.

Pårørendegruppe for mænd – gratis tilbud fra Bedre Psykiatri København

Mandlige pårørende til mennesker med psykiske sygdomme tumler ofte med følelser, der kan være svære at være i, og tanker der er svære at dele med andre. Hvis du er en af disse og har lyst til at blive en del af et gruppefællesskab for mænd, der taler om netop dét, så læs videre.

Gruppen, der består af 8 mænd, mødes 8 onsdage i træk. Her samles vi og deler fortællinger omkring nogle af de udfordringer, man som pårørende ofte har til fælles. Forestil dig et fællesskab, hvor I lytter til og inspireres af hinanden. Forestil dig, at der hver gang er et kort oplæg til et tema, der sætter rammen for samtalen. Det kan fx være skyld og skam, eller kunsten at være der for ens kære, men samtidig passe på sig selv, uden at trække sig væk fra omverdenen. Eller hvordan du styrker dine relationer, ressourcer og kommunikation. At finde et stabilt ståsted omkring dét der er vigtigt i livet og måske også tager nogle konkrete skridt.

Når mænd, der er pårørende, mødes i et stimulerende, støttende og trygt fællesskab, gør det ofte en verden til forskel. Kom og bliv mødt af ligesindede og en mandlig erfaren gruppefacilitator, der vil guide jer på rejsen. Du kan ringe til Jørgen Juul Jensen på telefon 22268543 og få en samtale om din tilmelding og deltagelse.  

Første gruppemøde i København er onsdag d. 23 marts 2022, kl. 17-19:30.

Tidligere deltager:

Jeg fandt mandegruppen i Bedre Psykiatri København og kastede mig ud i det. Det har virkelig været en givende og lærerig oplevelse. Vi har fået snakket og delt erfaringer, oplevelser og ikke mindst tvivl. Det har været en kæmpe hjælp at møde andre der kan relatere til min situation. Selvom jeg har gode venner jeg kan snakke med, så er det noget helt andet med folk der, som pårørende, har psykisk sygdom inde på livet i hverdagen.” 

Pårørendecafé

Vi har sat vores pårørendecafe på pause og henviser i stedet til tilbud fra Region Hovedstaden, som er åbent for alle.

Arrangementer

Under opbygning

Vores politiske arbejde

Den politiske gruppe arbejder bredt, både politisk og fagligt, for at skabe bedre forhold for pårørende og psykisk syge, samt nedbryde tabu og stigma omkring psykiatrien. I vores arbejde er vi faglige og saglige og kommunikerer ud fra vores verden som pårørende.

Emner, vi arbejder med i øjeblikket, er: Børne/unge-skolevægring, bosteder og pårørendevejledere i socialpsykiatrien.

Det politiske arbejde i gruppen har foreløbig været medvirkende til at Københavns kommune planlægger at ansætte to pårørendevejledere i socialpsykiatrien. Vi vil fortsætte vores arbejde for flere pårørendevejledere, samt arbejde på at skabe lighed mellem somatikken og psykiatrien.

Derudover er vi i gang med et projekt ”Bedre Dialog”, som går ud på at skabe bedre kommunikation og vejledning og forkorte vejen til den hjælp, man som pårørende og syg borger har behov for. Projektet er rettet mod kommunalt og regionalt ansatte, som i deres arbejde møder pårørende og de syge.

Har du lyst til at høre mere om at være frivillig i politisk gruppe, er du velkommen til at kontakte mig.

Tommy Brock, Tlf.50113011

Leder af Politisk Gruppe

Om os

Under opbygning

Kontakt afdelingen