Skip to content

København

I Bedre Psykiatri København arbejder vi for at gøre hverdagen for pårørende til psykisk syge lidt bedre og lidt nemmere end den var i går. Det gør vi igennem vores forskellige pårørendegrupper, arrangementer og vores politiske arbejde.

Vi har her på hjemmesiden beskrevet vores tilbud, og hvis du gerne vil støtte vores arbejde, så håber vi, at du har lyst til at blive medlem af Bedre Psykiatri København.

Som medlem af Bedre Psykiatri København vil du modtage vores nyhedsbrev, men du kan også følge med i vores arbejde her:

Vi tilbyder

Samtalegrupper for pårørende

Et af vores mest efterspurgte tilbud er samtalegrupperne for pårørende, hvor vi i gruppeforløb á 8-10 personer – under ledelse af psykoterapeut, Lene Essenbæk Karlsson – sætter fokus på udfordringer og problematikker for pårørende.

Som deltager vil du få flere kompetencer og værktøjer til at håndtere hverdagen som pårørende uden selv at blive overbelastet.

96% af de pårørende, der har deltaget på vores forløb, fortæller, at de har fået et stort eller meget stort udbytte af vores pårørendegrupper.

Vi har intromøder med fire nye hold fire gange om året, hvor du kan blive klogere på indholdet i gruppeforløbene.

Samtalegrupperne er støttet af Trygfonden. Deltagelse i grupperne er gratis, men det kræver medlemskab af Bedre Psykiatri.

Har du yderligere spørgsmål til vores pårørendegrupper? Så kan du skrive til Lene Essenbæk Karlsson på terapeutkbh@bedrepsykiatri.dk.

Du kan også se dokumentaren: ”De pårørende – når ens barn rammes af psykisk sygdom”, der vises på Filmstriben.dk og TV2 Play. Her følges en gruppe af pårørende i et tilsvarende forløb.

Metakognitive grupper for pårørende

Vi tilbyder et særligt forløb til de pårørende, der selv er blevet ramt af angstsymptomer eller PTSD-symptomer, hvor I i gruppeforløb á 6-8 personer – under ledelse af psykoterapeut, Lene Essenbæk Karlsson – arbejder med jer selv.

Metakognitiv gruppeterapi til behandling af PTSD og angst repræsenterer en innovativ tilgang til at hjælpe dem, der lider af symptomerne på de sygdomme.

Samtalegrupperne er støttet af Trygfonden. Deltagelse i grupperne er gratis, men det kræver medlemskab af Bedre Psykiatri.

Der afholdes ikke intromøder til de metakognitive grupper.

Er du interesseret i at deltage i et metakognitive gruppeforløb? Eller har du yderligere spørgsmål? Så kan du skrive til Lene Essenbæk Karlsson på terapeutkbh@bedrepsykiatri.dk.

Du kan også se dokumentaren: ”De pårørende – når ens barn rammes af psykisk sygdom”, der vises på Filmstriben.dk og TV2 Play. Her følges en gruppe af pårørende i et tilsvarende forløb.

Samtalegrupper for mænd

Det kan til tider være udfordrende for mænd at dele det, der er svært. Og derfor har vi valgt at have et særligt tilbud til mandlige pårørende.

Vores ’mandegrupper’ er pårørendegrupper til mænd, der, under kyndig vejledning af vores facilitator, Jørgen Juul Jensen, får mulighed for at finde ro, forståelse og fællesskab i en tryg ramme.

Jørgen Juul Jensen fortæller her hvad du kan forvente:

“Livet som pårørende kan være en overvældende rejse, hvor man ofte står alene med sine udfordringer. Mange mænd føler sig presset til at løse alt på egen hånd, hvilket kan føre til stress og en følelse af utilstrækkelighed. I vores mandegrupper skaber vi et trygt rum, hvor usikkerhed er okay, og hvor vi lærer at lytte og dele det, der er svært. Her finder du et fællesskab af ligesindede, der forstår dig, og jeg ser, hvordan deltagerne genvinder styrke og livskraft gennem vores tid sammen.”

Samtalegrupper for mænd er støttet af §18 i Københavns Kommune. Deltagelse er gratis, men kræver medlemskab af Bedre Psykiatri.

Er du klar til at tage det første skridt mod et stærkere fællesskab og personlig vækst?

Vil du høre mere om vores mandegrupper? Så skriv til Jørgen på kontakt@jjjcoaching.dk eller ring på 2226 8543.

Selvkærligt forløb for unge pårørende

Gennem en helende og beroligende kombination af kropsterapeutisk yin yoga, åndedrætstræning og selvkærlige refleksionsøvelser føres du gennem dette 8 ugers forløb i et trygt og intimt fællesskab med ligesindede unge, der har psykisk sårbarhed tæt inde på livet.

Med en sammenkobling af meditation, blid bevægelse, indføling i nervesystemet, nada akupunktur og vejrtrækningsøvelser vil du opnå balance mellem krop, sind og sjæl.

Du vil booste din selvkærlighed, berolige dit nervesystem, øge din smidighed og låse op for stagneret energi, så du kan bringe mere glæde, ro og nærvær ind i din hverdag.

Du vil under alle sessionerne få plads til at dele, lytte, lade dig inspirere eller blot være til. Så kom præcis, som du er.

Forløbet er for dig, der er imellem 20-35 år, og som er medlem af Bedre Psykiatri. Forløbet er støttet af Velliv-fonden.

Har du spørgsmål til vores forløb for unge pårørende? Så kan du skrive til Stinne Lynge på stinnelynge@outlook.com.

Skrivegrupper for pårørende

I skrivegruppen arbejder man litterært med erfaringen af at være pårørende i et kreativt, nysgerrigt og rummeligt refleksionsrum.

Man behøver ikke at have erfaring med at skrive, blot have mod på det samt have lyst til at dykke ned i både underviserens medbragte tekster, og ikke mindst dem, de andre i gruppen producerer.

Skrivegruppen ledes af forfatter Claus Handberg Christensen.

Vi afholder et intromøde inden starten af nye forløb.

Har du spørgsmål til vores skrivegrupper? Så kan du skrive til os på kbh@bedrepsykiatri.dk.

Pårørendevenner

Nogle gange er det lettere at tale med en fremmed. Også om det der er svært. Særligt når den fremmede kan spejle sig i dine oplevelser og tanker. Dét er tanken bag ‘Pårørendevenner’.

‘Pårørendevenner’ er for dig, der er pårørende til en partner, forælder, barn, kollega, ven, etc. med psykisk sygdom. Det er en 1:1 relation, hvor I sammen har et frirum til at tale om alt det, der handler om at være pårørende. Det der er svært. Det der glæder jer. Det der føles vanskeligt at snakke med andre om. Kort sagt jeres oplevelser, erfaringer og tanker – og alt indimellem.

Læs mere og tilmeld dig her

Vores politiske arbejde

København som Mental Grøn By
Vi har en vision om at gøre København til en Mental Grøn By, med en formuleret langsigtet psykiatriplan, drevet frem af en kommunal psykiatrialliance i et bredt samarbejde mellem kommune og civilsamfund.

Konkret arbejder vi ud fra en overordnet ramme, der hedder én samlet indgang til kommunen, én samlet plan for borgeren på tværs af forvaltninger, og én gennemgående kontaktperson på tværs af forvaltninger.

> Læs mere om Mental Grøn by

Desuden arbejder vi med ufrivilligt skolefravær (læs mere her), bedre forhold på bosteder, bedre og mere bostøtte, samt flere pårørendevejledere i socialpsykiatrien.

Vil du være med?
Politisk udvalg arbejder bredt, både politisk og fagligt, for at skabe bedre forhold for pårørende og psykisk syge, samt nedbryde tabu og stigma omkring psykiatrien. I vores arbejde er vi faglige og saglige og kommunikerer ud fra vores verden som pårørende.

Har du lyst til at høre mere om at være frivillig i politisk udvalg, er du velkommen til at kontakte Tommy Brock på 5011 3011.

Bliv frivillig

Har du lyst til at blive frivillig i Bedre Psykiatri København, eller har du spørgsmål til vores arrangementer eller aktiviteter? Så kan du nu nemt kontakte os ved at ringe til forperson Ruth Lauge på 5353 9121 eller ved at skrive til kbh@bedrepsykiatri.dk.

Vi søger frivillige, der har lyst til at arbejde med:

  • Organisering af forskellige samtalegrupper for pårørende
  • Nedbryde tabuer og fordomme gennem organisering af temaaftener med forskellige oplægsholdere
  • Undervisning i, og oplæg om, hvad det vil sige at være pårørende
  • Politisk arbejde for bedre vilkår for pårørende og behandling af mennesker, der har en psykisk sygdom
  • Kommunikationsopgaver i forhold til de sociale medier og den trykte presse
  • Nye tilbud til pårørende til psykisk syge i København

> Læs vores frivilligpolitik