Skip to content

Mariannes pebernødder

Ingredienser
200 g blødt smør
225 g sukker
1 dl piskefløde
450 g hvedemel
1 tsk. stødt ingefær
1 tsk. stødt kanel
1 tsk. hvid peber
1 tsk. kardemomme
1 tsk. bagepulver
1 tsk. natron

Tilberedning
Kom sukker og smør i en skål, pisk med elpisker eller på røremaskine til massen er blød og luftig, pisk fløden i ved lav hastighed. Kom alle de tørre ingredienser i en skål og bland dem sammen. Pisk dem i dejen. Brug hænderne til sidst og æld dejen så den er ensartet.

Nu kan du trille dine pebernødder. De skal bages ved 200 grader i 7-8 minutter, men hold øje med dem. Bagetiden afhænger meget af hvor store pebernødder du har lavet. De skal være gylden brune når de er færdige. Lad dem køle helt ned på en rist inden de kommes i en kagedåse.

Marianne og hendes søn Anton bager pebernødder. Foto: www.billedwerk.dk