Skip to content

Bliv frivillig lokalt

Vil du være med til at gøre en forskel for pårørende til mennesker med psykisk sygdom?

Bedre Psykiatri har lokale afdelinger i hele landet. Du kan finde alle lokalafdelingerne her. Som frivillig i en lokalafdeling arbejder du sammen med andre frivillige om at lave aktiviteter, der støtter pårørende i deres dagligdag – det kan være ved at tilbyde samtalegrupper, afholde foredrag, lave pårørendecaféer eller andet. Men det kan også være ved at sætte psykiatrien på den politiske dagsorden i kommunen eller regionen. Som frivillig kan du være med til at:

  • Sikre, at der udbydes samtalegrupper for pårørende, med professionelle terapeuter
  • Skabe fællesskaber for pårørende i form af pårørendecafeer, gåture og andre aktiviteter
  • Nedbryde tabuer og fordomme med offentlige foredrag om psykisk sygdom
  • Kæmpe for bedre støtte og behandling til mennesker med psykisk sygdom og de pårørende

Bliv en del af et stærkt og rummeligt fællesskab
Som frivillig bliver du en del af et fællesskab, som har fokus på at hjælpe pårørende til mennesker med psykisk sygdom til et bedre liv. Både fællesskabet i lokalafdelingen (eller regionen) og så det store fællesskab sammen med de ca. 500 frivillige, der er i alle de andre lokalafdelinger rundt om i hele landet, en engageret landsbestyrelse og et sekretariat.

Mange frivillige er selv pårørende, men der er også fagfolk blandt de frivillige. Alle kan være med, og man bidrager med det man kan – med stor forståelse for, at man i perioder må bruge alle sine kræfter på sin syge pårørende.

Kontakt forpersonen i din lokalafdeling eller kontakt en af organisationskonsulenterne i sekretariatet – eller skriv til frivillige@bedrepsykiatri.dk