Skip to content

Mød Bedre Psykiatris nye mand i front, Mads Engholm

I juni 2020 konstituerede landsbestyrelsen Mads Engholm som landsformand i Bedre Psykiatri, da Knud Aarup valgte at trække sig af helbredshensyn. Mads har rygsækken fuld af ambitioner og værdifuld erfaring.

”Mennesker med psykisk sygdom og deres pårørende fortjener, at vi gør alt, vi kan – så de kan få den bedste behandling og undgå at blive klemt i systemet. Den kamp går Bedre Psykiatri forrest i. Foreningen har mange dygtige frivillige, der alle gør en stor indsats, der hvor de er. Vi er godt organiseret og har stor opbakning fra medlemmer i hele landet. Derfor kan Bedre Psykiatri gøre en forskel. Og det vil jeg være med til!”

Ordene kommer fra Mads Engholm. Efter at have siddet i landsbestyrelsen siden 2012, senest som næstformand, blev han i juni konstitueret landsformand frem til næste Repræsentantskabsmøde. En enig landsbestyrelse peger samtidig på Mads Engholm som ny landsformand, når der er valg på mødet i Repræsentantskabet i oktober.

En dreven organisationsmand

Vores nye formand en erfaren herre i organisationsverdenen. Han er bl.a. formand for psykiatriforeningernes regionale samarbejde i hovedstadsområdet. Sidder på formandsposten i den sociale organisation WeShelter, som arbejder med hjemløse, socialt udsatte og psykisk sårbare borgere. Og så var han indtil sidste år formand for Bedre Psykiatris regionsbestyrelse i Region Hovedstaden.

”Siden min ungdom har jeg været politisk aktiv i foreningslivet og brændt for interessevaretagelse. Og gennem tiden har jeg set gang på gang, hvor meget det betyder, at vi er mange, velorganiserede og dygtige. Særligt når vi skal nå vores mål om at løfte forholdene for de syge og deres pårørende,” forklarer Mads Engholm og giver et bud på, hvad han vil bidrage med som foreningens nye formand:

”Min viden om det politiske system kombineret med min erfaring i at arbejde sammen med regionspsykiatrien og de andre psykiatriforeninger. Det ser jeg som en styrke, når vi skal ud at skaffe indflydelse på vegne af vores medlemmer. Og det får vi travlt med den kommende tid, hvor vi både skal varme op til forhandlinger om en 10-årsplan for psykiatrien, gøre klar til kommunal- og regionsvalgkamp i 2021 og finde ud af, hvordan vi bliver ved med at være et stærkt fællesskab i Bedre Psykiatri, selv hvis vi skal leve med corona-begrænsningerne længe endnu.”

Korsang og store tanker

Mads Engholm lægger mange timer i det frivillige arbejde. Og ved siden af er han ansat som embedsmand i Københavns Kommune. Er der overhovedet tid til andet end arbejde?

”Bedre Psykiatri fylder selvfølgelig rigtig meget for mig – og sådan skal det også være. Men der er heldigvis også tid til at læse en god bog, omgås mine venner og synge i kor. Og så elsker jeg at tage ud at sejle i min sejlbåd. Det skaber balance i hverdagen. Og så er det bare skønt at komme ud på Øresund og få blæst hovedet igennem. Der er god udsigt og fred og ro til at tænke store tanker,” afslutter han.