Skip to content
Nyheder

Ærgerligt at forslag om raskmelding af psykisk syge blev forkastet af Folketinget

– Mange tidligere psykisk syge bliver forfulgt af deres diagnoser resten af livet, selvom de for længst er blevet fri for sygdommen. Det er helt uacceptabelt, og det ærgrer mig, at der ikke var flertal for at få gjort op med det én gang for alle, siger Landsformand i Bedre Psykiatri, Knud Aarup.  I stedet […]

10. januar 2019

– Mange tidligere psykisk syge bliver forfulgt af deres diagnoser resten af livet, selvom de for længst er blevet fri for sygdommen. Det er helt uacceptabelt, og det ærgrer mig, at der ikke var flertal for at få gjort op med det én gang for alle, siger Landsformand i Bedre Psykiatri, Knud Aarup. 

I stedet for at tilslutte sig forslaget om, at give psykisk syge ret til at blive erklæret raske, lovede Sundhedsminister Ellen Trane Nørby, at regeringen vil tage initiativ til at kulegrave området og foreslå løsninger på nogle af de problemer, tidligere psykisk syge oplever. 

Det anerkender Knud Aarup, og selvom han ærgrer sig over, at der ikke var flertal for forslaget, er han glad for, at der var bred anerkendelse af problemet. Han glæder sig samtidig over, at debatten har skabt så stor opmærksomhed om den diskrimination mange tidligere psykisk syge oplever, og håber, at ministerens kulegravning fører til noget konkret, som kan hjælpe psykisk syge og deres pårørende.

Se forslaget, der blev drøftet i Folketinget

Se Bedre Psykiatris notat med eksempler på diskrimination af tidligere psykisk syge

Støt HOVEDindsamlingen

ALT for mange familier ramt af psykisk sygdom får ikke den hjælp, de har behov for. Derfor er der mere end nogensinde brug for Bedre Psykiatri. Hjælp os til at hjælpe mere og flere - med alt fra rådgivning og samtalegrupper til kampen for bedre behandling og vilkår til mennesker med psykisk sygdom og deres pårørende.