24. maj 2022 Psykologens råd til at hjælpe en med skizofreni Psykolog Rose-Marie Mollerup råder til at man som pårørende finder en balance i at være til rådighed og passe på sig selv og at søge støtte udefra, når det bliver for svært at stå på sidelinjen. Hun deler sin viden og sine råd om pårørende.
12. maj 2022 Psykologens råd til forældre med børn med psykisk sygdom Annette Anbert deler ud af sin erfaring og giver sine gode råd til, hvordan man kan håndtere livet som forælder til et barn med psykisk sygdom. Hun er psykologfaglig ledende koordinator på Børne- og Ungdomspsykiatrisk afdeling i Region Sjælland.
25. april 2022 Psykologens råd til at hjælpe en med bipolar lidelse Ifølge psykolog Rose-Marie Mollerup er man bedre i stand til at hjælpe en med bipolar lidelse, hvis man har viden om diagnosen og symptomerne. Hun deler derfor ud af sin viden og sine råd til pårørende.
22. april 2022 Rabatkode til Bedre Psykiatris medlemmer og faste støtter Som medlem eller fast støtte af Bedre Psykiatri kan du få 25% rabat på antologien "Sårbare fortællinger - fra pårørende med psykisk sygdom inde på livet”. Her kan du læse mere om bogen og se, hvordan du får fingrene i rabatkoden.
4. april 2022 Overlægens 5 gode råd om akutmodtagelsen De pårørendes viden er uvurderlig i akutmodtagelsen, og ja, nogle gange kan det godt betale sig at presse på, hvis den, der er syg, ikke får den rigtige hjælp. Sådan lyder to af rådene om akutmodtagelsen fra overlæge og psykiater Kenneth Brandt Hansen fra Afdeling for Depression og Angst ved Århus Universitetshospital.
23. marts 2022 Pårørende savner inddragelse og undervisning Pårørende bliver ikke nok inddraget i behandlingen, og de bliver ikke klædt på til at håndtere den enorme opgave med at hjælpe den syge.
17. marts 2022 Socialrådgiver Inge Louv: Sådan kan du få bedre hjælp i kommunen Mange pårørende oplever, at det kan være svært at få den rette hjælp i kommunen. Derfor giver socialrådgiver og handicapkonsulent Inge Louv otte råd til pårørende. Hun har mange års erfaring som sagsbehandler og familiebehandler og gennem sit arbejde som selvstændig konsulent.
3. marts 2022 Psykologens råd om at passe på sig selv som pårørende Når ens kære bliver syg, sætter mange pårørende ind med al den energi og hjælp, de kan - og lidt mere. Men der tænker man måske ikke på, at situationen kan vare ved rigtig længe og at det ikke er et ansvar og en belastning, man kan holde til i længden. Det fortæller Zarah Høst, der er psykolog hos Pårørendepsykologerne i København. Derfor giver hun sine bedste råd til, hvordan man kan passe på sig selv som pårørende.
21. februar 2022 Rådgivningskoordinator: Inddragelse må ikke flytte ansvaret til de pårørende Inddragelse af og støtte til pårørende er vigtigt. Men det må ikke føre til, at de pårørende får ansvaret for behandlingen. Balancen mellem inddragelse og ansvar kan være svær. Det fortæller Bedre Psykiatris rådgivningskoordinator Cecilie Elmira Sørensen.
18. februar 2022 Overlægens tre korte råd om medicin Psykiatrisk medicin kan være en vigtig del af behandlingen og kan hjælpe mange med psykisk sygdom, men det kan også være en kilde til bekymring. Hvordan hjælper man bedst den syge med deres medicin? Og hvad gør man, hvis man er bekymret for bivirkninger? Det giver overlæge Mikkel Rune Vossen Rasmussen sine råd til her. Han er ledende overlæge på Psykiatrisk Afdeling Vejle, næstformand i Psykiatrisk Selskab og stifter af initiativet Værdig psykiatri for alle.
9. februar 2022 ”Det var enormt forløsende at åbne op og blive forstået” Kathrine er mor til en ung mand med skizofreni. Sygdommen gør, at hun af og til skammer sig over ham og ønsker, at han aldrig var blevet født. De tabubelagte følelser er opslidende, men det har hjulpet at åbne op om dem i Bedre Psykiatris pårørendegrupper.
3. februar 2022 De svære – og helt normale– følelser Når én man elsker, bliver ramt af psykisk sygdom, blusser følelser op, som kan være svære at kapere og tale om. Men selvom det kan virke sådan, er man ikke alene med følelserne. De er helt normale, og det bedste, du ifølge en ekspert kan gøre, er at acceptere dem.
2. februar 2022 Gode råd om svære og skamfulde følelser Er det min skyld, at han er blevet syg? Kunne vi have gjort noget mere? Hvordan ville mit liv være, hvis han aldrig var blevet født? Når den, man elsker, bliver alvorligt syg, bliver man indimellem overvældet af skyld, sorg og skamfyldte følelser. Her er seks råd til, hvordan du kan rumme og tale om dine svære følelser.
13. januar 2022 Sundhedsstyrelsen anbefaler bedre hjælp til pårørende Alle pårørende skal have tilbudt et undervisningsforløb om sygdom, behandling og det at være pårørende. Det er en af anbefalingerne i Sundhedsstyrelsens faglige oplæg til den kommende psykiatriplan, der netop er offentliggjort.
6. januar 2022 Overlæge: Jo bedre pårørendeinddragelse, jo bedre behandling Mikkel Rune Vossen Rasmussen er ledende overlæge ved Psykiatrisk Afdeling Vejle. Fra sin dagligdag kender han til vigtigheden af at inddrage de pårørende i behandlingen, men ved også, at inddragelsen ikke altid kommer af sig selv. Han fortæller om, hvad du som pårørende kan gøre for at blive inddraget i behandlingen.
6. januar 2022 Sådan kan du hjælpe dit barn Børn i familier med psykisk sygdom bliver tit ensomme og kede af det, og i værste fald risikerer de alvorlige problemer. Her er syv råd til, hvordan du som forælder kan gøre det lidt lettere for dit barn at have en mor, far, søster eller bror med psykisk sygdom.
22. december 2021 Tusind tak for bidragene! Takket være tusinder af donationer, flere hundrede Facebook-indsamlinger og støtte virksomheder blev Hovedindsamlingen 2021 en stor succes.
9. december 2021 Guide til pårørende: Find vej i kommunen Det kan være svært at finde frem til den rigtige hjælp i kommunen. Her er en guide til nogle af de mest almindelige tilbud om hjælp og støtte.
11. november 2021 7 råd til pårørende: Sådan forhandler du dig til bedre hjælp Når hænderne er få og tiden knap i psykiatrien, kan det være svært at få den hjælp, man har brug for. Men som pårørende får du næsten altid mere ud af at gå i forhandling end af at gå i krig mod systemet. Her er 7 råd til, hvordan du kan forhandle dig til bedre hjælp.
5. november 2021 Psykiatriens tilstand Færre penge, mindre behandling og mere tvang. Det er nogle af de triste tal, du kan læse i Bedre Psykiatris opgørelse over psykiatriens tilstand.
28. oktober 2021 Knap 5.000 har skrevet under for bedre akuthjælp – hvad så nu? Næsten 5.000 personer har skrevet under for bedre akuthjælp. Nu bringer vi underskrifterne videre til politikerne for at få kommunerne til at forbedre hjælpen til mennesker med psykisk sygdom og deres pårørende.
27. oktober 2021 6 råd om at være pårørende til et menneske med psykisk sygdom og misbrug Det kan skabe ekstra udfordringer at være ramt af både psykisk sygdom og misbrug – både for den syge og den pårørende. Bedre Psykiatris rådgivning giver gode råd om at være pårørende til et menneske med dobbeltdiagnose.
27. oktober 2021 Bedre Psykiatris webinarer: Bliv klædt på til livet som pårørende Vil du blive klogere på psykisk sygdom og få værktøjer til at håndtere livet som pårørende? Så vær med, når Bedre Psykiatri hver måned holder gratis webinarer. Her kan du læse meget mere om webinarerne, og hvad du får ud af at deltage.
29. september 2021 Sådan får du mest ud af rådgivningen Telefonen er åben, og du er velkommen til at ringe. Men hvad skal man sige? Er der overhovedet nogen løsning på problemet? Her er seks gode råd til, hvordan du bruger Bedre Psykiatris rådgivning, og hvordan du får mest muligt ud af de gode råd.
24. september 2021 Ny i landsbestyrelsen: Drop kassetænkning i psykiatrien Som far til to med psykisk sygdom kender Morten Olesen til mange af de udfordringer, der præger psykiatrien i dag. Han er nyt medlem i Bedre Psykiatris landsbestyrelse, hvor han særligt ser frem til at hjælpe med foreningens poliske arbejde.
16. september 2021 Ny samtalegruppe for mandlige pårørende Bedre Psykiatri København har startet en ny samtalegruppe, der er målrettet mænd, som er pårørende. Det nye tiltag er et forsøg på at tiltrække flere mænd til samtalegrupperne.
16. september 2021 8 gode råd: Sådan bliver du inddraget Det er vigtigt, at du som pårørende bliver hørt og inddraget i den syges behandling. Det gavner den syge, det mindsker risikoen for tilbagefald, og det gør det lettere at være pårørende. Men det er ikke altid let. Her er otte råd, der kan hjælpe dig til at blive hørt og sikre, at din viden og dine erfaringer bliver brugt, samtidig med at du passer på dig selv og din familie.
12. september 2021 Ny strategi og landsbestyrelse er på plads Bedre Psykiatris nye strategi blev lørdag den 11. september vedtaget ved foreningens repræsentantskabsmøde. Strategien har titlen ’Vi hjælper pårørende til et bedre liv’ og sætter retningen for Bedre Psykiatri i de kommende ti år. Ved mødet blev der også valgt ny landsbestyrelse.
6. september 2021 “Lige nøjagtigt den hjælp, jeg havde brug for” Da Martin stod i en krise med stress og store frustrationer, var det kommunens akuttilbud, der gav ham tryghed og fik ham ud på den anden side i god behold.
2. september 2021 Tilbage til hverdagen – sådan håndterer du bekymringerne Er du pårørende, og er du for tiden ekstra bekymret for, hvordan den syge har det? Bedre Psykiatris rådgiver Cecilie Sørensen giver dig gode råd til, hvordan du håndterer dine bekymringer.
2. september 2021 Se om man kan få akuthjælp i din kommune Kun enkelte kommuner har et godt akuttilbud. Det viser vores opgørelse over alle landets kommuners akuttilbud. Find din kommune i opgørelsen og se, hvilke muligheder der er i dit område.
29. juni 2021 Gode råd til sommerferien tæt på en med psykisk sygdom Sommerferie er for mange ensbetydende med familietid, afslapning og stjernestunder. Men når man holder sommerferie i samvær med et menneske ramt af psykisk sygdom, så går tingene ikke altid, som man forventer. Derfor har vi samlet et par gode råd til, hvordan du og din familie får en dejlig sommerferie uden skuffelser og konflikter.
22. juni 2021 Sådan får du bedre hjælp i kommunen Mange pårørende oplever, at hjælpen til den syge er mangelfuld, og at de selv bliver slidt ned i kampen med og mod kommunen. Det bliver aldrig let at være pårørende, og hjælpen bliver ikke god med et fingerknips. Men der ER noget, du kan gøre – både for den syge og dig selv.
15. juni 2021 Psykiatri afgør kommunalvalget Politikernes syn på psykiatri har stor betydning for, om de får pårørendes og syges stemmer ved kommunalvalget.
10. juni 2021 Giv socialpsykiatrien nødhjælp Kommunernes hjælp til mennesker med psykisk sygdom er udsultet. Bedre Psykiatri og Socialpædagogerne opfordrer Folketinget til at sætte flere penge af til området.
7. juni 2021 Syge og pårørende savner hjælp fra kommunerne Et overvældende flertal af mennesker, der er i kontakt med psykiatrien oplever, at kommunerne er dårlige til at hjælpe mennesker med psykisk sygdom.
1. marts 2021 Jane Alrø Sørensen er ny generalsekretær i Bedre Psykiatri Jane Alrø Sørensen er fra 1. april Bedre Psykiatris nye generalsekretær. Hun har været ansat i Bedre Psykiatri i syv år og har hidtil været sekretariatschef.
22. januar 2021 Bostøtte er kommunens vigtigste værktøj En ny rapport fra Socialstyrelsen viser, at støtte i hjemmet er det tilbud, som fylder allermest, når kommunen skal hjælpe mennesker med psykisk sygdom.
22. januar 2021 Pårørende til selvmordsforsøg får ikke nok støtte Hver fjerde dansker kender én, som har forsøgt selvmord. Men de pårørende får sjældent den støtte, de har brug for, viser et studie fra bl.a. Bedre Psykiatri.
22. januar 2021 Mange vil ikke arbejde sammen med mennesker med psykisk sygdom Mere end halvdelen af os har betænkeligheder ved at arbejde sammen med mennesker med bipolar, viser en ny rapport.
22. januar 2021 Forskning: Pårørende føler frygt, skyld og skam Et nyt stort studie har undersøgt, hvilke følelser pårørende til mennesker med skizofreni oftest har – og hvilke konsekvenser følelserne kan få.
14. januar 2021 Bedre Psykiatri søger generalsekretær Bedre Psykiatri søger en transparant og samarbejdende generalsekretær.
17. december 2020 Se far, nu skinner solen Natashas far griner ikke. Hvis han endelig tvinger et grin frem, forsvinder det hurtigt igen. Det er som om, han tror, grinet kan være farligt. Når han taler, er det langsomt og dybt, som om han skal tænke meget grundigt over hvert eneste ord. Det føles trist. Sådan har det været lige så længe, Natasha […]
17. december 2020 Fællesskab og følelsen af at gøre en forskel For Louise Rosendahl er Bedre Psykiatri mere end en god sag og en mulighed for at gøre en forskel. Det er også et socialt fællesskab, hvor man kan hygge sig og sludre og grine sammen. Louise Rosendahl er en af Bedre Psykiatris frivillige ildsjæle. Sammen med sit team sørger hun for, at pårørende i lokalområdet […]
17. december 2020 Den kommunale psykiatri har brug for et gedigent løft Af Jakob Ahernst Ulrik Wilbek er ny formand for KL’s Socialudvalg. Bedre Psykiatri har spurgt ham, hvad der er kommunernes største udfordringer i hjælpen til mennesker med psykisk sygdom. Hvad er kommunernes største udfordringer i hjælpen til mennesker med psykisk sygdom? ”At flere og flere bliver syge. Særligt blandt børn og unge er der en […]
2. december 2020 Bedre Psykiatri undersøger kommunen Hvad mener pårørende, fagfolk og patienter om kommunernes hjælp til mennesker med psykisk sygdom og pårørende? Og hvilke initiativer efterlyser de mest fra politikerne?
27. november 2020 WHO: Coronakrisen bremser psykiatrisk hjælp i hele verden I ni ud af ti lande på verdensplan har Coronapandemien gjort, at mennesker med psykisk sygdom mangler hjælp. Det viser en ny undersøgelse fra WHO.
27. november 2020 Hver fjerde gymnasieelev har søvnproblemer Unges søvnvaner er blevet sat under lup af Statens Institut for Folkesundhed, SDU. En ny rapport viser, at hver fjerde mellem 15-25 på en gymnasial uddannelse har søvnproblemer, som ofte skyldes psykisk mistrivsel.
27. november 2020 333.000 børn har forældre med psykisk sygdom En ny undersøgelse fra Bedre Psykiatri viser, at ca. 333.000 børn i Danmark har mindst én forælder med psykisk sygdom. Og størstedelen får ikke tilbudt hjælp.
27. november 2020 Angst og depression øger risikoen for at få covid-19 Ny forskning viser, at mennesker med angst og depression har 65 pct. højere risiko for at blive smittet med covid-19.
27. november 2020 Hash kan føre til brug af psykofarmaka Unge, der ryger cannabis, har større risiko for senere i livet at modtage medicin for psykisk sygdom, viser ny forskning.
27. november 2020 Pårørende til mennesker med bipolar og skizofreni får oftere angst Et nyt studie fra Grækenland viser, at pårørende til mennesker med bipolar og skizofreni har tre gange større sandsynlighed for at få angst end andre.
4. november 2020 Mads Engholm valgt som landsformand – landsbestyrelsen vælges i foråret Mads Engholm blev på repræsentantskabsmødet i weekenden valgt som ny landsformand for Bedre Psykiatri efter at have været konstitueret siden juni. Resten af landsbestyrelsen vælges ved et ekstraordinært repræsentantskabsmøde i foråret 2021.
4. november 2020 Lyt dig til gode råd om livet som pårørende Bedre Psykiatris podcasts giver dig konkrete råd om, hvordan du hjælper den syge samtidig med, at du passer på dig selv. Del gerne vores podcasts i din lokalafdeling, så endnu flere pårørende får glæde af de gode råd.
27. september 2020 Forskning slår fast: Stor ulighed i psykiatrien Mennesker med psykisk sygdom klarer sig dårligere i livet end andre og dør tidligere. Nye danske undersøgelser sætter en tyk streg under den store ulighed i psykiatrien.
27. september 2020 Psykisk sygdom øger risikoen for gæld Mennesker med psykisk sygdom har oftere økonomisk gæld end andre, konkluderer norsk forskning.
27. september 2020 Pres på ægtefæller fører til samfundsøkonomisk tab Det store pres på ægtefæller til mennesker med ADHD betyder, at de ofte ender som et samfundsøkonomisk tab. Et nyt dansk studie har gjort tabet op i kroner og ører.
27. september 2020 To elever i hver 9. klasse har en psykiatrisk diagnose Social- og Indenrigsministeriet sætter i en ny rapport fokus på psykisk sygdom blandt børn og unge. Tallene viser bl.a., at der i hver 9. klasse sidder to elever med en psykiatrisk diagnose.
27. september 2020 Over 280 måder at måle depression Forskning viser, at der findes mere end 280 forskellige metoder til at måle depression.
5. september 2020 Bedre Psykiatris generalsekretær fratræder Generalsekretær i Bedre Psykiatri, foreningen for pårørende til mennesker med psykisk sygdom, Thorstein Theilgaard fratræder efter 15 år.
17. august 2020 Historisk enighed om fremtidens psykiatri Arbejdsgivere, personale, brugere, patienter og pårørende er for første gang enige om otte indsatsområder for mennesker med psykisk sygdom, som vil betyde et løft af psykiatrien
1. juli 2020 Gode råd til pårørende til en med psykisk sygdom og misbrug Som pårørende til en med psykisk sygdom og misbrug er du i stor risiko for stress, stigmatisering og overbelastning. Her er seks råd til, hvordan du håndterer din svære rolle.
30. juni 2020 Kom tilbage, når du er stoffri Anette Friis´ søn blev afvist i psykiatrien på grund af sit misbrug. Som mange andre med psykisk sygdom og misbrug oplevede han, at systemet ikke er indrettet til at håndtere den dobbelte problemstilling.
30. juni 2020 Ven til psykisk syg: Man skal være stærk også selvom man er sårbar. Da min bedste ven blev ramt af en dyb depression, lærte jeg noget vigtigt om at være tæt på én, der bliver ramt af psykisk sygdom: Man er nødt til at være stærk, selvom man er sårbar og bange.
23. juni 2020 Mennesker med psykisk sygdom og misbrug bliver svigtet Personer, som både har en psykisk sygdom og misbrug, bliver afvist i psykiatrien, selvom det ikke er tilladt. Det viser en undersøgelse fra Bedre Psykiatri.
14. juni 2020 Knud Aarup trækker sig som landsformand for Bedre Psykiatri Knud Aarup har af helbredshensyn valgt at trække sig fra posten som landsformand for Bedre Psykiatri. Landsbestyrelsen har d. 13/6 besluttet at konstituere næstformand Mads Engholm som landsformand frem til næste Repræsentantskabsmøde. En enig landsbestyrelse peger samtidig på Mads Engholm som ny landsformand, når der skal vælges landsformand på mødet i Repræsentantskabet i oktober.
8. juni 2020 Dobbelt diagnose, dobbelt behandling, dobbelt problem Pårørende oplever, at mennesker med psykisk sygdom og misbrug falder mellem stolene. Bedre Psykiatri og flere andre mener, at ansvaret for behandlingen skal samles i regionerne.
2. juni 2020 Flere danskere får medicin mod ADHD og depression Nye tal fra Sundhedsdatastyrelsen viser, at antallet af danskere, der får antidepressiv-, antipsykotisk- og ADHD-medicin, er steget det seneste år.
2. juni 2020 Forskning: Hvert femte barn under syv år har en psykisk sygdom Et nyt internationalt studie viser, at hvert femte barn under syv år lever med en psykisk sygdom. Adfærdsforstyrrelser som ADHD og Oppositionel adfærdsforstyrrelse er de hyppigste.
25. maj 2020 Mennesker med psykisk sygdom får oftere alvorlige fysiske lidelser Nyt stort studie viser, at mennesker med psykisk sygdom har markant øget risiko for at udvikle hjertesygdomme og andre fysiske lidelser.
24. maj 2020 Coronakrisen rammer syge og pårørende Nedlukninger, aflysninger og isolation har ramt hårdt i familier med psykisk sygdom. Det viser en undersøgelse fra Bedre Psykiatri.
20. maj 2020 Australske pårørende yder årligt støtte for milliardbeløb Ny forskning fra Australien har gjort pårørendes støtte til voksne med psykisk sygdom op i tid og penge. Resultaterne sætter en tyk streg under vigtigheden af de pårørendes indsats.
20. april 2020 Bedre Psykiatri til lægerne: Kontakt mennesker med psykisk sygdom Hvis de syge ikke vil komme til lægen, må lægen komme til de syge. Lægerne bør derfor kontakte patienter, som de er bekymrede for, og opfordre dem til at søge hjælp. Det mener Bedre Psykiatris Generalsekretær Thorstein Theilgaard.
1. april 2020 Hvordan påvirker karantæne os psykisk? PTSD-symptomer, vrede, forvirring og skyldfølelse. Ny forskning viser, at hjemmekarantæne kan have en række psykiske konsekvenser.
26. marts 2020 Øget utilfredshed blandt forældre og indlagte i børne- og ungepsykiatrien Nye nationale tal viser, at næsten en tredjedel af forældrene ikke mener, at deres børn får det bedre under indlæggelse i børne- og ungepsykiatrien. Og flere af de indlagte mener ikke, at de kan tale åbent med personalet.
20. marts 2020 Hurtig og nem adgang til psykologisk hjælp virker mod angst og depression Mennesker med angst og depression har stor gavn af et kommunalt tilbud om psykologisk behandling, som findes i Norge.
19. marts 2020 Livsstilsændrende behandling hjælper ikke mennesker med psykisk sygdom Livsstilssygdomme hos mennesker med psykisk sygdom bliver ikke kureret af behandling, der skal ændre den syges livsstil. Det fastslår forskning fra Psykiatrisk Center København.
16. marts 2020 Gode råd til pårørende om corona Coronasituationen giver store udfordringer for mange pårørende til mennesker med psykisk sygdom. Derfor har Bedre Psykiatri samlet råd og forslag til, hvordan du kan håndtere nogle af de problemer og spørgsmål, der kan dukke op i den kommende tid.
20. februar 2020 Nyt studie: Klager du over at blive tvangsindlagt, bliver du oftere tvangsmedicineret Patienter, der klager over sin tvangsindlæggelse, bliver tvangsmedicineret næsten syv gange mere under indlæggelsen. Det viser et nyt studie fra Psykiatrisk Center Glostrup.
22. januar 2020 Ny rapport: Bistandsværger får ikke nok information Bistandsværger, som hjælper foranstaltningsdømte med psykisk sygdom, savner information og inddragelse. Det viser en ny rapport fra Institut for Menneskerettigheder.
13. januar 2020 Mere end hver tiende dansker bruger psykiatrisk medicin Over 700.000 danskere brugte i 2018 psykofarmaka. Det viser tal fra Sundhedsdatastyrelsen.
8. januar 2020 OECD: Danskere med psykisk sygdom topper selvmordsliste Danmark er det OECD-land, hvor flest mennesker med psykisk sygdom begår selvmord under indlæggelse, viser en ny rapport.
9. december 2019 Samtalegrupper hjælper pårørende Bedre Psykiatris samtalegrupper hjælper dig med at håndtere livet som pårørende til én med psykisk sygdom.
3. december 2019 Et historisk løft til psykiatrien Finansloven, der netop er vedtaget, vækker begejstring i Bedre Psykiatri. Landsformand Knud Aarup kalder aftalen historisk.
19. november 2019 Bedre Psykiatri: Forbyd bæltefiksering Bæltefiksering i psykiatrien bør forbydes. Det mener Bedre Psykiatri efter, at endnu en rapport har slået fast, at det ikke er lykkedes at nedbringe brugen af tvang i psykiatrien.
11. november 2019 5 gode råd til dig der har en pårørende med depression 37-årige Anne Schwarz Walsted er læge og i gang med at videreuddanne sig til speciallæge i børne- og ungdomspsykiatri. Derudover har hun selv oplevet at have en svær depression. Anne giver her 5 gode råd til dig der har en pårørende med depression.
1. oktober 2019 Psykiatriordførerne om det nye folketingsår Tirsdag d. 1. oktober åbner Folketinget og et nyt folketingsår skydes i gang. I den anledning har vi taget en snak med nogle af psykiatriordførerne for at høre, hvilke forventninger de har til regeringen, når det kommer til psykiatrien samt hvilke emner de særligt vil kæmpe for i det kommende folketingsår. Hos Bedre Psykiatri ser vi især frem til at høre om planerne for en ambitiøs og langsigtet psykiatriplan.
27. september 2019 Det koster samfundet dyrt at svigte pårørende Når ægtefæller til personer med skizofreni ikke får hjælp, koster det samfundet dyrt. Et nyt, dansk studie sætter kroner og ører på omkostningerne ved pårørende til mennesker med psykisk sygdom.
12. september 2019 Ny forskning: Pårørendestyrede samtalegrupper har en positiv effekt Pårørendestyrede samtalegrupper for pårørende til mennesker med psykiske sygdomme gavner både den psykisk syge og de pårørende i at håndtere sygdommen. Det viser en ny undersøgelse.
4. september 2019 Løfter og ord hjælper ikke psykisk syge Generalsekretær Thorstein Theilgaard ærger sig over, at regeringens og regionernes økonomiaftale ikke indeholder mere konkrete initiativer for psykiatrien.
2. september 2019 Mennesker med dobbeltdiagnoser har større risiko for at blive hjemløse Der er stor risiko for at ende på gaden efter udskrivning fra psykiatrisk afdeling, hvis man både har en psykisk sygdom og et misbrug. Det viser et nyt, dansk studie.
13. august 2019 Medlemskonference 2019 – På vej mod en bedre psykiatri? Som et helt nyt tilbud til vores medlemmer, har du nu mulighed for at deltage på medlemskonferencen: På vej mod en bedre psykiatri? lørdag den 16. november i Middelfart. Dagen vil byde på spændende debatter om, hvordan vi kan skabe en bedre psykiatri i Danmark. Du vil bl.a. kunne høre formand for Bedre Psykiatri Knud Aarup i debat med næstformand for Lægeforeningen Kirsten Ilkjær og Carl Holst, som er tidligere regionsformand og minister.
3. juli 2019 8 forslag til en langsigtet psykiatriplan Mere inddragelse af pårørende, bedre hjælp til misbrugende psykisk syge og styrket akut hjælp. Det er nogle af de forslag, Landsformand Knud Aarup håber at få med i den 10-årige psykiatriplan, den nye regering har lovet.
26. juni 2019 Det har konsekvenser for arbejdslivet at være pårørende Pårørende til voksne med psykisk sygdom har svært ved at få deres arbejdsliv til at hænge sammen med rollen som pårørende. Det bekræfter en ny australsk undersøgelse.
29. maj 2019 “Øjenkontakt koster altså ikke 8 millioner” Som mor til en psykisk syg datter oplever Helle Holdgaard gang på gang at blive overrasket over, hvad næste trin i datterens behandling er. Som pårørende bliver hun sat udenfor og oplever ingen inddragelse fra personalets side.
29. maj 2019 Kun halvdelen af pårørende er tilfredse med psykiatrien Kun lidt over halvdelen af de pårørende til indlagte voksne i psykiatrien er tilfredse med det samlede behandlingsforløb. Det viser den seneste nationale tilfredshedsmåling af patienter og pårørendes tilfredshed med psykiatrien.
5. maj 2019 Nyt håb for psykiatrien En 10-årig psykiatriplan – med penge. Det bakker 10 ud af 13 politiske partier op om i Danmarks Radio i dag. Det er en fantastisk nyhed, og opgaven bliver nu at holde politikerne fast på løfterne
5. maj 2019 Personer med både skizofreni og epilepsi dør meget tidligere Hver fjerde person med både skizofreni og epilepsi dør, før de fylder 50 år. Det viser et nyt studie fra Aarhus Universitet.
2. april 2019 Når børn overtager forælderrollen Selvom Sophie Espe først for nylig har fået sit eget barn, er den moderlige rolle ikke ny. Siden hun var ganske ung, har hun påtaget sig ansvaret for sin egen mor, der har paranoid skizofreni.