Nu vil regeringen se på mulighed for bedre pårørendeinddragelse 3. juli 2024 I foråret foretog Bedre Psykiatri en undersøgelse af pårørendes oplevelse med inddragelse i psykiatrien. Den viste, at pårørende savner inddragelse, information og støtte. Loven siger, at sundhedspersonalet gerne må tage imod information fra pårørende, og at de gerne må give generel, ikke-personlig, information til pårørende – uanset om der er givet samtykke til deling af […]
Det er tid til at stå sammen om psykiatrien 19. juni 2024 En læge på Psykiatrisk Center Amager blev natten til søndag d. 16. juni 2024 stukket ned af en patient. Lægen er uden for livsfare. Læs generalsekretær Jane Alrø Sørensens ord til hændelsen.
NYE VEJE TIL FRIVILLIGHED – at invitere til indflydelse og handling 17. juni 2024 Det frivillige arbejde i danske foreninger er under pres. Det er svært at engagere nye frivillige – for selv om mange gerne vil yde en indsats, vil de ikke sidde i lokalbestyrelser. Med 5.7 millioner kroner i samlet støtte fra Nordea-fonden er Bedre Psykiatri, Høreforeningen og Nyreforeningen i fuld gang med at afprøve nye måder at invitere til engagement og nye måder at organisere frivilligheden. Knap et år inde i projektet, er resultaterne i Bedre Psykiatri overvældende positive.
På ukendt grund: Når man er ny som pårørende 8. maj 2024 Da Michael Wulffs kone for tre år siden blev indlagt med en svær depression, var psykiatrien et ukendt land for ham. Hvordan griber jeg den her nye situation an? Hvordan taler jeg med mine børn om det? Hvilke behandlingsmuligheder kan vi forvente? Det var alle sammen spørgsmål, som fløj rundt i hovedet på Michael Wulff. […]
Vigtig milepæl for Bedre Psykiatris næstformand 6. maj 2024 Ebbe Henningsen, en bærende kraft i Bedre Psykiatris historie, fejrer i de her dage 25-års jubilæum som medlem af foreningens landsbestyrelse.
Sådan får vi ventetiden for børn og unge ned 29. februar 2024 Det er dybt tragisk og en kæmpe skandale, at tusinder af børn og unge venter for længe på hjælp i psykiatrien! Men vi må ikke give op, for der er en vej ud af krisen.
”Fleksibilitet på arbejdspladsen er afgørende for mig” 15. januar 2024 Da Klaus Theill Jensen i foråret fik et nyt job, betød det mere ansvar og flere arbejdstimer. Det var både spændende og udfordrende, men da han efterfølgende indså og erkendte sin pårørendesituation, manglede der nogle afgørende ting: Større fleksibilitet og mere ro. Derfor besluttede han at skifte job igen.
Bedre Psykiatri modtager donation på 200.000 kr. fra Fonden Sol og Strand 19. december 2023 Fonden Sol og Strand uddeler for fjerde år donationer til gode formål, og Bedre Psykiatri er igen i år på listen over modtagere. Donationen fra Fonden Sol og Strand skal bruges til at sikre og videreudvikle Bedre Psykiatris rådgivning for forældre og andre nære pårørende til mennesker med psykisk sygdom. Og det er der i […]
Danmark har (stadig) et alvorligt problem med tvang i psykiatrien 22. november 2023 I mandags den 20. november 2023 kom Sundhedsstyrelsen med sin nye rapport om tvang inden for psykiatrien. Læs generalsekretær, Jane Alrø Sørensens, kommentarer om rapporten. I går kom Sundhedsstyrelsen med nye ’tvangstal’ og det er trist læsning. På trods af, at der siden 2013 har været et massivt fokus (politisk såvel som i psykiatrien) på […]
Nyt undervisningstilbud for pårørende åbner i dag 30. august 2023 De første forældre, ægtefæller, børn og andre pårørende til mennesker med psykisk sygdom får fra i dag grundig, tryg og fagligt solid hjælp til at håndtere de udfordringer, de møder som pårørende.
Nyt samarbejde skal give nye muligheder for lokalt engagement 28. august 2023 Det frivillige arbejde i danske foreninger er under pres. Mange vil gerne yde en indsats, men driftsopgaver og bestyrelsesarbejde fylder for meget og opleves som en barriere for at engagere sig som frivillig. Denne barriere vil Nyreforeningen, Høreforeningen og Bedre Psykiatri med støtte fra Nordea-fonden undersøge hvordan man fjerner.
Mere hjælp til pårørende 3. juni 2023 Fra 2024 kan alle pårørende til mennesker med psykisk sygdom melde sig til et trygt, lærerigt og fagligt solidt forløb, hvor de får råd og værktøjer til at håndtere sorgen, frustrationen og de uendeligt mange praktiske spørgsmål, der melder sig, når én man elsker, har en psykisk diagnose.
Tragedien i Fields har gjort en bedre psykiatri til en folkesag 14. april 2023 Tragedien i Fields har medført, at det er blevet et folkeligt krav, at forholdene i psykiatrien forbedres! Det var en af mine pointer, da jeg forleden var i TV2 News, for at give min vurdering af Fields-tragediens betydning for psykiatrien og debatten omkring den.
Jane Alrø Sørensen: Vi kæmper videre – og bevarer håbet! 16. marts 2023 Regeringen lover flere penge og en bedre psykiatri. Men det har de lovet før, så hvorfor skal vi stole på det denne gang? Kan vi regne med, at det faktisk bliver bedre nu?
”Kald mig syg.” 15. marts 2023 ”Jeg vil kaldes syg. For når folk kalder mig syg, anerkender de alvoren af min sygdom. At blive kaldt syg er en forståelse af, at jeg ikke selv kan gøre for det. At jeg ikke overdriver, skaber mig eller melder afbud, bare fordi jeg ikke gider. Det er faktisk, fordi jeg ikke kan.”
Mere hjælp til børn, der er pårørende 1. marts 2023 Støttegrupper for børn i familier med psykisk sygdom og undervisning til børnenes forældre. Det bliver de første tilbud i et nyt projekt, som Bedre Psykiatri i samarbejde med Ole Kirk´s Fond søsætter i 2023.
Skolefravær er et alvorligt problem for mange 1. marts 2023 Alt for mange børn, der mistrives eller har psykisk sygdom, har bekymrende skolefravær.
”Jeg kunne mærke frygten helt ud i fingerspidserne” 13. februar 2023 Bettina Borkfelts største frygt er at miste sin datter. Frygten har siddet så mange år i kroppen, at hun kan mærke den helt ud i fingerspidserne. Bettina Borkfelts forløb i Bedre Psykiatris samtalegruppe har lært hende at acceptere og håndtere frygten.
Nye videoer i rådgivningsuniverset 5. januar 2023 Skizofreni. ADHD. Tilbud i kommunen. De svære følelser som pårørende. Det er bare nogle af de emner, som Bedre Psykiatris nye rådgivningsvideoer tager fat i.
Flere penge til psykiatrien 15. december 2022 Økonomisk løft hvert år indtil psykiatrien om 10 år har fire mia. kr. mere om året end nu. Det lover den nye regering. Løftet glæder Bedre Psykiatris generalsekretær Jane Alrø Sørensen.
Dybt kritisabelt og helt uacceptabelt 7. december 2022 Når lægen i psykiatrien siger til Københavns Kommune, at manden har brug for hjælp hver dag, er det dybt kritisabelt og helt uacceptabelt, at kommunen sidder på hænderne i fire måneder.
Bedre Psykiatri fylder 30 år 23. november 2022 Antydninger om skyld. Ensomhed. Skam. Det var følelser og oplevelser som dem, der for 30 år siden fik en lille gruppe forældre til gå sammen og danne en ny forening.
Valgkampen og den spændende ventetid 7. november 2022 Valgkampen er slut, og det har været en tæt én af slagsen. Nu er ventetiden startet, hvor den nye regering skal dannes, og den nyligt landede psykiatriplan skal ud og leve i praksis. Jane Alrø, generalsekretær i Bedre Psykiatri ser her tilbage på den travle tid op til valget.
Psykiatriplanen er en god begyndelse 27. september 2022 Psykiatriplanen, som netop er indgået, giver en god begyndelse for det lange vigtige arbejde med at løfte psykiatrien.
”Når de ikke kan passe på hende, så er jeg nødt til at gøre det selv.” 5. september 2022 Frygt og bekymring fylder Jonna Kramers hverdag. Når telefonen ringer, frygter hun, at det er fra psykiatrisk afdeling med dårligt nyt om hendes datter. Frygten slider på helbredet og hendes muligheder for at arbejde.
Finansministeren smækker kassen i for psykiatrien 1. september 2022 I denne uge kom regeringen med sit udspil til finansloven, som ifølge Bedre Psykiatris generalsekretær, Jane Alrø Sørensen, har gjort det svært at bevare håbet om en ambitiøs psykiatriplan på denne side af valget. Hun oplever dog stadig, at politikerne har viljen til forandring.
Hvilke forandringer kan en psykiatriplan betyde for pårørende og psykiatribrugere? 21. juni 2022 På Folkemødet afholdt Bedre Psykiatri sammen med LAP en debat, der blandt andet tog udgangspunkt i spørgsmål fra Bedre Psykiatris medlemmer, støtter og følgere. Du kan læse panelets svar på spørgsmålene her.
Psykiatriplanen er på vej: Ordførere ønsker bedre hjælp til pårørende 21. juni 2022 Ifølge Sundhedsministeren kommer den længe ventede 10-årsplan for psykiatrien inden næste folketingsvalg. Psykiatriordførerne Jane Heitmann (V) og Trine Torp (SF) ser frem til, at der kommer skub i processen, og vil blandt andet arbejde for, at de pårørendes vilkår bliver prioriteret i planen.
Bedre Psykiatris rådgivning hjælper pårørende, når livet gør ondt 25. maj 2022 Når livet som pårørende bliver for overvældende eller man har brug for sparring og viden til at støtte den, der er syg, er Bedre Psykiatris rådgivning klar til at hjælpe. De taler hver dag med pårørende og har stor erfaring med hjælpe mennesker, der er tæt på en med psykisk sygdom.
Det betaler sig at hæve stemmen 25. maj 2022 Efter hård kritik retter statsministeren op på nølende svar om psykiatriplanen.
”Pludselig følte jeg mig ikke forkert længere” 25. maj 2022 Maria Andersen følte sig ensom og magtesløs, da hendes datter blev ramt af skizofreni. I Bedre Psykiatris samtalegrupper for pårørende fik hun værktøjer til at håndtere bekymringerne og bevare et godt forhold til sin datter. Og hun fandt ud af, at hendes følelser var helt normale.
Rabatkode til Bedre Psykiatris medlemmer og faste støtter 22. april 2022 Som medlem eller fast støtte af Bedre Psykiatri kan du få 25% rabat på antologien "Sårbare fortællinger - fra pårørende med psykisk sygdom inde på livet”. Her kan du læse mere om bogen og se, hvordan du får fingrene i rabatkoden.
Pårørende savner inddragelse og undervisning 23. marts 2022 Pårørende bliver ikke nok inddraget i behandlingen, og de bliver ikke klædt på til at håndtere den enorme opgave med at hjælpe den syge.
Socialrådgiver Inge Louv: Sådan kan du få bedre hjælp i kommunen 17. marts 2022 Mange pårørende oplever, at det kan være svært at få den rette hjælp i kommunen. Derfor giver socialrådgiver og handicapkonsulent Inge Louv otte råd til pårørende. Hun har mange års erfaring som sagsbehandler og familiebehandler og gennem sit arbejde som selvstændig konsulent.
Rådgivningskoordinator: Inddragelse må ikke flytte ansvaret til de pårørende 21. februar 2022 Inddragelse af og støtte til pårørende er vigtigt. Men det må ikke føre til, at de pårørende får ansvaret for behandlingen. Balancen mellem inddragelse og ansvar kan være svær. Det fortæller Bedre Psykiatris rådgivningskoordinator Cecilie Elmira Sørensen.
”Det var enormt forløsende at åbne op og blive forstået” 9. februar 2022 Kathrine er mor til en ung mand med skizofreni. Sygdommen gør, at hun af og til skammer sig over ham og ønsker, at han aldrig var blevet født. De tabubelagte følelser er opslidende, men det har hjulpet at åbne op om dem i Bedre Psykiatris pårørendegrupper.
De svære – og helt normale– følelser 3. februar 2022 Når én man elsker, bliver ramt af psykisk sygdom, blusser følelser op, som kan være svære at kapere og tale om. Men selvom det kan virke sådan, er man ikke alene med følelserne. De er helt normale, og det bedste, du ifølge en ekspert kan gøre, er at acceptere dem.
Gode råd om svære og skamfulde følelser 2. februar 2022 Er det min skyld, at han er blevet syg? Kunne vi have gjort noget mere? Hvordan ville mit liv være, hvis han aldrig var blevet født? Når den, man elsker, bliver alvorligt syg, bliver man indimellem overvældet af skyld, sorg og skamfyldte følelser. Her er seks råd til, hvordan du kan rumme og tale om dine svære følelser.
Sundhedsstyrelsen anbefaler bedre hjælp til pårørende 13. januar 2022 Alle pårørende skal have tilbudt et undervisningsforløb om sygdom, behandling og det at være pårørende. Det er en af anbefalingerne i Sundhedsstyrelsens faglige oplæg til den kommende psykiatriplan, der netop er offentliggjort.
Overlæge: Jo bedre pårørendeinddragelse, jo bedre behandling 6. januar 2022 Mikkel Rune Vossen Rasmussen er ledende overlæge ved Psykiatrisk Afdeling Vejle. Fra sin dagligdag kender han til vigtigheden af at inddrage de pårørende i behandlingen, men ved også, at inddragelsen ikke altid kommer af sig selv. Han fortæller om, hvad du som pårørende kan gøre for at blive inddraget i behandlingen.
Sådan kan du hjælpe dit barn 6. januar 2022 Børn i familier med psykisk sygdom bliver tit ensomme og kede af det, og i værste fald risikerer de alvorlige problemer. Her er syv råd til, hvordan du som forælder kan gøre det lidt lettere for dit barn at have en mor, far, søster eller bror med psykisk sygdom.
Tusind tak for bidragene! 22. december 2021 Takket være tusinder af donationer, flere hundrede Facebook-indsamlinger og støtte virksomheder blev Hovedindsamlingen 2021 en stor succes.
Guide til pårørende: Find vej i kommunen 9. december 2021 Det kan være svært at finde frem til den rigtige hjælp i kommunen. Her er en guide til nogle af de mest almindelige tilbud om hjælp og støtte.
Psykiatriens tilstand 5. november 2021 Færre penge, mindre behandling og mere tvang. Det er nogle af de triste tal, du kan læse i Bedre Psykiatris opgørelse over psykiatriens tilstand.
Knap 5.000 har skrevet under for bedre akuthjælp – hvad så nu? 28. oktober 2021 Næsten 5.000 personer har skrevet under for bedre akuthjælp. Nu bringer vi underskrifterne videre til politikerne for at få kommunerne til at forbedre hjælpen til mennesker med psykisk sygdom og deres pårørende.
Bedre Psykiatris webinarer: Bliv klædt på til livet som pårørende 27. oktober 2021 Vil du blive klogere på psykisk sygdom og få værktøjer til at håndtere livet som pårørende? Så vær med, når Bedre Psykiatri hver måned holder gratis webinarer. Her kan du læse meget mere om webinarerne, og hvad du får ud af at deltage.
Sådan får du mest ud af rådgivningen 29. september 2021 Telefonen er åben, og du er velkommen til at ringe. Men hvad skal man sige? Er der overhovedet nogen løsning på problemet? Her er seks gode råd til, hvordan du bruger Bedre Psykiatris rådgivning, og hvordan du får mest muligt ud af de gode råd.
Ny i landsbestyrelsen: Drop kassetænkning i psykiatrien 24. september 2021 Som far til to med psykisk sygdom kender Morten Olesen til mange af de udfordringer, der præger psykiatrien i dag. Han er nyt medlem i Bedre Psykiatris landsbestyrelse, hvor han særligt ser frem til at hjælpe med foreningens poliske arbejde.
Ny samtalegruppe for mandlige pårørende 16. september 2021 Bedre Psykiatri København har startet en ny samtalegruppe, der er målrettet mænd, som er pårørende. Det nye tiltag er et forsøg på at tiltrække flere mænd til samtalegrupperne.
Ny strategi og landsbestyrelse er på plads 12. september 2021 Bedre Psykiatris nye strategi blev lørdag den 11. september vedtaget ved foreningens repræsentantskabsmøde. Strategien har titlen ’Vi hjælper pårørende til et bedre liv’ og sætter retningen for Bedre Psykiatri i de kommende ti år. Ved mødet blev der også valgt ny landsbestyrelse.
“Lige nøjagtigt den hjælp, jeg havde brug for” 6. september 2021 Da Martin stod i en krise med stress og store frustrationer, var det kommunens akuttilbud, der gav ham tryghed og fik ham ud på den anden side i god behold.
Tilbage til hverdagen – sådan håndterer du bekymringerne 2. september 2021 Er du pårørende, og er du for tiden ekstra bekymret for, hvordan den syge har det? Bedre Psykiatris rådgiver Cecilie Sørensen giver dig gode råd til, hvordan du håndterer dine bekymringer.
Se om man kan få akuthjælp i din kommune 2. september 2021 Kun enkelte kommuner har et godt akuttilbud. Det viser vores opgørelse over alle landets kommuners akuttilbud. Find din kommune i opgørelsen og se, hvilke muligheder der er i dit område.
Gode råd til sommerferien tæt på en med psykisk sygdom 29. juni 2021 Sommerferie er for mange ensbetydende med familietid, afslapning og stjernestunder. Men når man holder sommerferie i samvær med et menneske ramt af psykisk sygdom, så går tingene ikke altid, som man forventer. Derfor har vi samlet et par gode råd til, hvordan du og din familie får en dejlig sommerferie uden skuffelser og konflikter.
Sådan får du bedre hjælp i kommunen 22. juni 2021 Mange pårørende oplever, at hjælpen til den syge er mangelfuld, og at de selv bliver slidt ned i kampen med og mod kommunen. Det bliver aldrig let at være pårørende, og hjælpen bliver ikke god med et fingerknips. Men der ER noget, du kan gøre – både for den syge og dig selv.
Psykiatri afgør kommunalvalget 15. juni 2021 Politikernes syn på psykiatri har stor betydning for, om de får pårørendes og syges stemmer ved kommunalvalget.
Giv socialpsykiatrien nødhjælp 10. juni 2021 Kommunernes hjælp til mennesker med psykisk sygdom er udsultet. Bedre Psykiatri og Socialpædagogerne opfordrer Folketinget til at sætte flere penge af til området.
Syge og pårørende savner hjælp fra kommunerne 7. juni 2021 Et overvældende flertal af mennesker, der er i kontakt med psykiatrien oplever, at kommunerne er dårlige til at hjælpe mennesker med psykisk sygdom.
Jane Alrø Sørensen er ny generalsekretær i Bedre Psykiatri 1. marts 2021 Jane Alrø Sørensen er fra 1. april Bedre Psykiatris nye generalsekretær. Hun har været ansat i Bedre Psykiatri i syv år og har hidtil været sekretariatschef.
Bostøtte er kommunens vigtigste værktøj 22. januar 2021 En ny rapport fra Socialstyrelsen viser, at støtte i hjemmet er det tilbud, som fylder allermest, når kommunen skal hjælpe mennesker med psykisk sygdom.
Pårørende til selvmordsforsøg får ikke nok støtte 22. januar 2021 Hver fjerde dansker kender én, som har forsøgt selvmord. Men de pårørende får sjældent den støtte, de har brug for, viser et studie fra bl.a. Bedre Psykiatri.
Mange vil ikke arbejde sammen med mennesker med psykisk sygdom 22. januar 2021 Mere end halvdelen af os har betænkeligheder ved at arbejde sammen med mennesker med bipolar, viser en ny rapport.
Forskning: Pårørende føler frygt, skyld og skam 22. januar 2021 Et nyt stort studie har undersøgt, hvilke følelser pårørende til mennesker med skizofreni oftest har – og hvilke konsekvenser følelserne kan få.
Bedre Psykiatri søger generalsekretær 14. januar 2021 Bedre Psykiatri søger en transparant og samarbejdende generalsekretær.
Se far, nu skinner solen 17. december 2020 Natashas far griner ikke. Hvis han endelig tvinger et grin frem, forsvinder det hurtigt igen. Det er som om, han tror, grinet kan være farligt. Når han taler, er det langsomt og dybt, som om han skal tænke meget grundigt over hvert eneste ord. Det føles trist. Sådan har det været lige så længe, Natasha […]
Fællesskab og følelsen af at gøre en forskel 17. december 2020 For Louise Rosendahl er Bedre Psykiatri mere end en god sag og en mulighed for at gøre en forskel. Det er også et socialt fællesskab, hvor man kan hygge sig og sludre og grine sammen. Louise Rosendahl er en af Bedre Psykiatris frivillige ildsjæle. Sammen med sit team sørger hun for, at pårørende i lokalområdet […]
Den kommunale psykiatri har brug for et gedigent løft 17. december 2020 Af Jakob Ahernst Ulrik Wilbek er ny formand for KL’s Socialudvalg. Bedre Psykiatri har spurgt ham, hvad der er kommunernes største udfordringer i hjælpen til mennesker med psykisk sygdom. Hvad er kommunernes største udfordringer i hjælpen til mennesker med psykisk sygdom? ”At flere og flere bliver syge. Særligt blandt børn og unge er der en […]
Bedre Psykiatri undersøger kommunen 2. december 2020 Hvad mener pårørende, fagfolk og patienter om kommunernes hjælp til mennesker med psykisk sygdom og pårørende? Og hvilke initiativer efterlyser de mest fra politikerne?
WHO: Coronakrisen bremser psykiatrisk hjælp i hele verden 27. november 2020 I ni ud af ti lande på verdensplan har Coronapandemien gjort, at mennesker med psykisk sygdom mangler hjælp. Det viser en ny undersøgelse fra WHO.
Hver fjerde gymnasieelev har søvnproblemer 27. november 2020 Unges søvnvaner er blevet sat under lup af Statens Institut for Folkesundhed, SDU. En ny rapport viser, at hver fjerde mellem 15-25 på en gymnasial uddannelse har søvnproblemer, som ofte skyldes psykisk mistrivsel.
333.000 børn har forældre med psykisk sygdom 27. november 2020 En ny undersøgelse fra Bedre Psykiatri viser, at ca. 333.000 børn i Danmark har mindst én forælder med psykisk sygdom. Og størstedelen får ikke tilbudt hjælp.
Angst og depression øger risikoen for at få covid-19 27. november 2020 Ny forskning viser, at mennesker med angst og depression har 65 pct. højere risiko for at blive smittet med covid-19.
Hash kan føre til brug af psykofarmaka 27. november 2020 Unge, der ryger cannabis, har større risiko for senere i livet at modtage medicin for psykisk sygdom, viser ny forskning.
Pårørende til mennesker med bipolar og skizofreni får oftere angst 27. november 2020 Et nyt studie fra Grækenland viser, at pårørende til mennesker med bipolar og skizofreni har tre gange større sandsynlighed for at få angst end andre.
Mads Engholm valgt som landsformand – landsbestyrelsen vælges i foråret 4. november 2020 Mads Engholm blev på repræsentantskabsmødet i weekenden valgt som ny landsformand for Bedre Psykiatri efter at have været konstitueret siden juni. Resten af landsbestyrelsen vælges ved et ekstraordinært repræsentantskabsmøde i foråret 2021.
Lyt dig til gode råd om livet som pårørende 4. november 2020 Bedre Psykiatris podcasts giver dig konkrete råd om, hvordan du hjælper den syge samtidig med, at du passer på dig selv. Del gerne vores podcasts i din lokalafdeling, så endnu flere pårørende får glæde af de gode råd.
Forskning slår fast: Stor ulighed i psykiatrien 27. september 2020 Mennesker med psykisk sygdom klarer sig dårligere i livet end andre og dør tidligere. Nye danske undersøgelser sætter en tyk streg under den store ulighed i psykiatrien.
Psykisk sygdom øger risikoen for gæld 27. september 2020 Mennesker med psykisk sygdom har oftere økonomisk gæld end andre, konkluderer norsk forskning.
Pres på ægtefæller fører til samfundsøkonomisk tab 27. september 2020 Det store pres på ægtefæller til mennesker med ADHD betyder, at de ofte ender som et samfundsøkonomisk tab. Et nyt dansk studie har gjort tabet op i kroner og ører.
To elever i hver 9. klasse har en psykiatrisk diagnose 27. september 2020 Social- og Indenrigsministeriet sætter i en ny rapport fokus på psykisk sygdom blandt børn og unge. Tallene viser bl.a., at der i hver 9. klasse sidder to elever med en psykiatrisk diagnose.
Over 280 måder at måle depression 27. september 2020 Forskning viser, at der findes mere end 280 forskellige metoder til at måle depression.
Bedre Psykiatris generalsekretær fratræder 5. september 2020 Generalsekretær i Bedre Psykiatri, foreningen for pårørende til mennesker med psykisk sygdom, Thorstein Theilgaard fratræder efter 15 år.
Historisk enighed om fremtidens psykiatri 17. august 2020 Arbejdsgivere, personale, brugere, patienter og pårørende er for første gang enige om otte indsatsområder for mennesker med psykisk sygdom, som vil betyde et løft af psykiatrien
Gode råd til pårørende til en med psykisk sygdom og misbrug 1. juli 2020 Som pårørende til en med psykisk sygdom og misbrug er du i stor risiko for stress, stigmatisering og overbelastning. Her er seks råd til, hvordan du håndterer din svære rolle.
Kom tilbage, når du er stoffri 30. juni 2020 Anette Friis´ søn blev afvist i psykiatrien på grund af sit misbrug. Som mange andre med psykisk sygdom og misbrug oplevede han, at systemet ikke er indrettet til at håndtere den dobbelte problemstilling.
Ven til psykisk syg: Man skal være stærk også selvom man er sårbar. 30. juni 2020 Da min bedste ven blev ramt af en dyb depression, lærte jeg noget vigtigt om at være tæt på én, der bliver ramt af psykisk sygdom: Man er nødt til at være stærk, selvom man er sårbar og bange.
Mennesker med psykisk sygdom og misbrug bliver svigtet 23. juni 2020 Personer, som både har en psykisk sygdom og misbrug, bliver afvist i psykiatrien, selvom det ikke er tilladt. Det viser en undersøgelse fra Bedre Psykiatri.
Knud Aarup trækker sig som landsformand for Bedre Psykiatri 14. juni 2020 Knud Aarup har af helbredshensyn valgt at trække sig fra posten som landsformand for Bedre Psykiatri. Landsbestyrelsen har d. 13/6 besluttet at konstituere næstformand Mads Engholm som landsformand frem til næste Repræsentantskabsmøde. En enig landsbestyrelse peger samtidig på Mads Engholm som ny landsformand, når der skal vælges landsformand på mødet i Repræsentantskabet i oktober.
Dobbelt diagnose, dobbelt behandling, dobbelt problem 8. juni 2020 Pårørende oplever, at mennesker med psykisk sygdom og misbrug falder mellem stolene. Bedre Psykiatri og flere andre mener, at ansvaret for behandlingen skal samles i regionerne.
Flere danskere får medicin mod ADHD og depression 2. juni 2020 Nye tal fra Sundhedsdatastyrelsen viser, at antallet af danskere, der får antidepressiv-, antipsykotisk- og ADHD-medicin, er steget det seneste år.
Forskning: Hvert femte barn under syv år har en psykisk sygdom 2. juni 2020 Et nyt internationalt studie viser, at hvert femte barn under syv år lever med en psykisk sygdom. Adfærdsforstyrrelser som ADHD og Oppositionel adfærdsforstyrrelse er de hyppigste.
Mennesker med psykisk sygdom får oftere alvorlige fysiske lidelser 25. maj 2020 Nyt stort studie viser, at mennesker med psykisk sygdom har markant øget risiko for at udvikle hjertesygdomme og andre fysiske lidelser.
Coronakrisen rammer syge og pårørende 24. maj 2020 Nedlukninger, aflysninger og isolation har ramt hårdt i familier med psykisk sygdom. Det viser en undersøgelse fra Bedre Psykiatri.
Australske pårørende yder årligt støtte for milliardbeløb 20. maj 2020 Ny forskning fra Australien har gjort pårørendes støtte til voksne med psykisk sygdom op i tid og penge. Resultaterne sætter en tyk streg under vigtigheden af de pårørendes indsats.
Bedre Psykiatri til lægerne: Kontakt mennesker med psykisk sygdom 20. april 2020 Hvis de syge ikke vil komme til lægen, må lægen komme til de syge. Lægerne bør derfor kontakte patienter, som de er bekymrede for, og opfordre dem til at søge hjælp. Det mener Bedre Psykiatris Generalsekretær Thorstein Theilgaard.
Hvordan påvirker karantæne os psykisk? 1. april 2020 PTSD-symptomer, vrede, forvirring og skyldfølelse. Ny forskning viser, at hjemmekarantæne kan have en række psykiske konsekvenser.
Øget utilfredshed blandt forældre og indlagte i børne- og ungepsykiatrien 26. marts 2020 Nye nationale tal viser, at næsten en tredjedel af forældrene ikke mener, at deres børn får det bedre under indlæggelse i børne- og ungepsykiatrien. Og flere af de indlagte mener ikke, at de kan tale åbent med personalet.
Hurtig og nem adgang til psykologisk hjælp virker mod angst og depression 20. marts 2020 Mennesker med angst og depression har stor gavn af et kommunalt tilbud om psykologisk behandling, som findes i Norge.
Livsstilsændrende behandling hjælper ikke mennesker med psykisk sygdom 19. marts 2020 Livsstilssygdomme hos mennesker med psykisk sygdom bliver ikke kureret af behandling, der skal ændre den syges livsstil. Det fastslår forskning fra Psykiatrisk Center København.