Skip to content

tilbage til Nyheder

Dybt kritisabelt og helt uacceptabelt

Når lægen i psykiatrien siger til Københavns Kommune, at manden har brug for hjælp hver dag, er det dybt kritisabelt og helt uacceptabelt, at kommunen sidder på hænderne i fire måneder.

7. december 2022

Sådan sagde Bedre Psykiatris generalsekretær Jane Alrø Sørensen til TV2 Nyhederne, da de føjede endnu et kapitel til historien om, hvordan gerningsmanden fra Fields-drabene er blevet svigtet af psykiatrien.

Ifølge TV2 sendte Psykiatrisk Center Amager i København fire måneder inden drabene en besked til Københavns Kommunes handicapafdeling om, at gerningsmanden havde brug for daglig hjælp. Alligevel blev manden aldrig kontaktet. Kommunen undskylder sig med, at de har travlt og har haft stor personaleudskiftning. Men det kan ifølge Jane Alrø Sørensen aldrig være en undskyldning for ikke at hjælpe mennesker med psykisk sygdom, som har så akut brug for hjælp.

Intet usædvanligt

Jane Alrø Sørensen er blevet interviewet flere gange om psykiatriens svigt af gerningsmanden fra Fields. Hendes gennemgående budskab har været, at der desværre ikke er noget usædvanligt i den måde, han er blevet behandlet på. TV2 har blandt andet fortalt, at gerningsmanden blev viderehenvist fire gange i løbet af et halvt år efter at have henvendt sig til psykiatrien, og at han blandt andet var blevet afvist i psykosebehandlingsenheden Opus. Og nu altså at også Københavns Kommune svigtede deres ansvar.

”Sådan et forløb er desværre langt fra ualmindeligt. Bedre Psykiatris medlemmer fortæller ofte om lignende svigt, når de taler med vores rådgivere i telefonen. Det eneste ualmindelige er, at det endte så tragisk og så dramatisk denne gang”, siger generalsekretær Jane Alrø Sørensen.

Læs mere om sagen og se klip fra Janes interview