fbpx
Skip to content

Julemad: Her er kokkens bedste råd

Kokkens_bedste_råd_til_julemadlavningen
Casper Sobczyk, Køkkenchef i Zoologisk Have og Go’ morgen Danmark kok.

Lad nu være med at bruge hele julen på at stå i køkkenet! – Sådan lyder det fra Casper Sobczyk, der er køkkenchef i Zoologisk have, og så kender du ham måske fra Go’ morgen Danmark, hvor han er TV-kok.

Selvom Casper Sobczyk er kok og elsker julemad, tilbringer han helst ikke alt for meget tid i køkkenet i julen. I hans familie plejer de at dele retterne mellem dem, så man hver især skal forberede så lidt som muligt. På den måde er der mere tid og overskud til at være sammen:

”Lad nu være med at bruge hele julen på at stå i køkkenet. Julen handler jo om mad og alt det, men det handler altså meget mere om, at vi skal være sammen.”

Derfor forbereder Casper Sobczyk altid julemaden dagene inden juleaften, så det hele står klar i gryderne og er lige til at varme op. På den måde er der mere overskud til at være sammen med familien.

Få Casper Sobczyks opskrift på hjemmelavet risalamande med hjemmefikset tilbehør.

I det hele taget er det vigtigt for Casper Sobczyk at understrege, at man skal droppe sine forventninger til den perfekte jul og tænke på, hvordan man kan tilpasse julen, så den passer til ens situation:

”Det kan hurtigt handle om at skulle lave den perfekte jul – perfekt juleoppyntning, perfekt julehygge, perfekt julemad, men virkeligheden er jo ikke et billede på Instagram.”

Af den grund nævner han, at man kan overveje at bestille julemaden udefra i stedet for at lave det hele selv. Man kan også lave noget helt andet end den klassiske flæskesteg eller and, f.eks. burgere eller lasagne, hvis det passer bedre ind – eller man kan købe færdigprodukter som f.eks. rødkål eller sovs, der gør det lidt mere overskueligt at lave julemaden.

Er du en af dem, der slapper af med madlavning eller nyder at kunne trække dig fra stuens sociale rum et øjeblik, så kan det være, du skal prøve at hjemmefikse nogle af juleretterne i år. For vælger man at købe færdigprodukter, kan man gøre dem mere lækre ved at blande produkterne med andre ingredienser. Det smarte ved at hjemmefikse sine retter er desuden, at hvis situationen på dagen alligevel ikke er til, at man står i køkkenet, så kan produkterne sagtens bruges som de er.

Er du en af dem, der slapper af med madlavningen? Og har du mod på at hjemmefikse flere af årets juleretter?

Så finder du Casper Sobczyks opskrift på hjemmelavet risalamande med fikset kirkebær- og/eller karamelsovs her.