Skip to content
Nyheder

Livsstilsændrende behandling hjælper ikke mennesker med psykisk sygdom

Livsstilssygdomme hos mennesker med psykisk sygdom bliver ikke kureret af behandling, der skal ændre den syges livsstil. Det fastslår forskning fra Psykiatrisk Center København.

19. marts 2020

Mennesker med alvorlige psykiske sygdomme som skizofreni og bipolar lidelse lever 16-25 år kortere end gennemsnittet. Det skyldes ofte, at de udvikler livsstilssygdomme – blandt andet på grund af overvægt.

For at komme problemet til livs kan de syge blive tilbudt livsstilsinterventioner, som er behandling, der skal lære dem at leve sundere. Men den metode er ikke særlig effektiv hos mennesker med psykiske sygdomme, viser ny forskning fra Psykiatrisk Center København.

Forskningen bygger på 41 studier med i alt 4.267 deltagere. Det blev undersøgt, om metoden kunne kurere overvægt hos mennesker med svær psykisk sygdom. Det viste sig, at patienterne gik meget lidt ned i vægt. Og de tabte kilo kom desuden tilbage igen kort tid efter.

Ifølge forskerne peger resultatet på, at livsstilsændrende behandling har meget begrænset effekt på mennesker med psykisk sygdom.

Læs mere om forskningen her.

Støt HOVEDindsamlingen

ALT for mange familier ramt af psykisk sygdom får ikke den hjælp, de har behov for. Derfor er der mere end nogensinde brug for Bedre Psykiatri. Hjælp os til at hjælpe mere og flere - med alt fra rådgivning og samtalegrupper til kampen for bedre behandling og vilkår til mennesker med psykisk sygdom og deres pårørende.