Skip to content
Nyheder

Mange vil ikke arbejde sammen med mennesker med psykisk sygdom

Mere end halvdelen af os har betænkeligheder ved at arbejde sammen med mennesker med bipolar, viser en ny rapport.

22. januar 2021

Hvordan har danskere det med at arbejde sammen med folk med handicap eller psykisk sygdom? Det har VIVE – Det Nationale Forsknings- og Analysecenter for Velfærd undersøgt.

Undersøgelsen viser, at over halvdelen af de beskæftigede har betænkeligheder ved at arbejde sammen med personer, der lider af store humørsvingninger – som f.eks. ved bipolar lidelse.

Til sammenligning har kun hver tredje betænkeligheder, hvis det handler om en blind person. Ca. hver fjerde, hvis personen har ADHD. Og ca. hver femte, hvis personen sidder i kørestol.

VIVE skriver i rapporten, at endnu flere potentielt har disse betænkeligheder, men ønsker at fremstå mere positive over for at arbejde sammen med personer med psykisk sygdom eller handicap, end de i virkeligheden er.

Læs hele rapporten her.

Støt HOVEDindsamlingen

ALT for mange familier ramt af psykisk sygdom får ikke den hjælp, de har behov for. Derfor er der mere end nogensinde brug for Bedre Psykiatri. Hjælp os til at hjælpe mere og flere - med alt fra rådgivning og samtalegrupper til kampen for bedre behandling og vilkår til mennesker med psykisk sygdom og deres pårørende.