Skip to content

tilbage til Nyheder

Ny samtalegruppe for mandlige pårørende

Bedre Psykiatri København har startet en ny samtalegruppe, der er målrettet mænd, som er pårørende. Det nye tiltag er et forsøg på at tiltrække flere mænd til samtalegrupperne.

16. september 2021

Bedre Psykiatri København starter i slutningen af september en samtalegruppe for mænd, der er pårørende. Det er et nyt initiativ at oprette en gruppe kun for mænd. Terapeut og coach Jørgen Juul Jensen er facilitator i den nye samtalegruppe for mænd. Han har selv erfaring med psykisk sygdom i familien og ser frem til at arbejde med en samtalegruppe for mænd.

”Bedre Psykiatris samtalegrupper har ofte et overtal af kvinder, og derfor er den nye gruppe et forsøg på at tiltrække flere mandlige deltagere,” fortæller Jørgen Juul Jensen.

Et fællesskab med andre i samme situation

Jørgen Juul Jensen mener, at der er mange fordele ved at deltage i en samtalegruppe. Blandt andet er gruppen et godt udgangspunkt for et fællesskab mellem deltagerne.

”Pårørendegruppen kan give deltagerne et godt fællesskab med hinanden. For nogle kan det være udfordrende at tale med sine venner om de svære ting, og der giver gruppen et rum til at tale med andre i samme situation,” siger Jørgen Juul Jensen.

Forløbet giver mulighed for, at deltagerne kan lade sig inspirere af hinanden og være med til at hjælpe hinanden til at finde sine styrker. Samtidig er der fokus på, hvordan man finder en balance i at have sit eget liv uden at trække sig væk fra den syge eller andre i netværket.

Taler ud fra temaer

Samtalegruppen foregår over otte gange med en fast gruppe af deltagere. Jørgen Juul Jensen vil til hvert møde fokusere på et nyt tema.

”Det kan gøre det lettere at åbne op for samtalen, når man taler ud fra et tema. Det kunne eksempelvis være, hvordan man kan være der for sin kære og samtidig passe på sig selv eller om kommunikationen med personen, der har en psykisk sygdom,” siger han.

Derudover har han god erfaring med at runde gruppesamtaler af med, at deltagerne taler om, hvad de kan tage med fra dagens møde, og hvordan det kan omsættes til handling, når de går derfra.

Samtalegrupper for alle

Pårørendegruppen for mænd er et tiltag i Bedre Psykiatris lokalafdeling i København. Gruppen mødes første gang den 29. september kl. 17.30-20. Er du interesseret i at deltage eller bare at høre nærmere, er du velkommen til at tage kontakt til gruppefacilitator, Jørgen Juul Jensen, på telefon 2226 8543.

Bedre Psykiatri har samtalegrupper for alle pårørende over hele landet. Her finder du en oversigt over Bedre Psykiatris lokalafdelinger, hvor du kan finde samtalegrupper og andre aktiviteter for pårørende i dit lokalområde.
Find din lokalafdeling og en samtalegruppe i nærheden af dig.

I pårørendegrupperne bliver deltagerne en del af et fællesskab, hvor de kan tale om de svære ting.