Skip to content

tilbage til Nyheder

Nyt håb for psykiatrien

En 10-årig psykiatriplan – med penge. Det bakker 10 ud af 13 politiske partier op om i Danmarks Radio i dag. Det er en fantastisk nyhed, og opgaven bliver nu at holde politikerne fast på løfterne

5. maj 2019

Psykiatrien er nødlidende, og det haster med at få lavet en langsigtet ambitiøs plan. Det tegner der sig for første gang et bredt politisk flertal for. Det fortæller Danmarks Radio, der har spurgt alle de politiske partier om deres syn på psykiatrien. Meldingerne gør Bedre Psykiatris landsformand Knud Aarup glad. Men han advarer samtidig mod at tro, at kampen er vundet. 

– Vi har al mulig grund til at være glade og stolte i dag. Det er lige præcis det her, vi har arbejdet hårdt for i mange år. Men når valget er overstået, og plakaterne er taget ned, har vi en vigtig opgave i at holde politikerne fast på deres løfter. 

100 dage til en Bedre Psykiatri

For at fastholde presset på politikerne har Bedre Psykiatri startet facebookgruppen: 100 dage til en bedre psykiatri. Med gruppen markeres, at politikerne får 100 dage efter valget til at leve op til deres løfter om en 10-årig psykiatriplan. 

– Ligesom alt andet frisk og nyt har den begejstring og tillid, som vi føler i dag, en udløbsdato. Vi giver politikerne 100 dage efter valget. Med denne historiske enighed om at give psykiatrien et løft, bør det være topprioritet for alle partierne at finde en samlet løsning og lave en langsigtet plan for psykiatrien, så de lever op til de flotte løfter, de har givet i dag. 

Det er utrolig vigtigt, at vi nu står sammen om at holde partierne op på deres løfter til psykiatrien og Knud Aarup håber, at mange vil bakke op om facebookgruppen – fx ved at invitere deres venner til den og ved at kommentere på de indlæg, der kommer i den.