Skip to content
Nyheder

OECD: Danskere med psykisk sygdom topper selvmordsliste

Danmark er det OECD-land, hvor flest mennesker med psykisk sygdom begår selvmord under indlæggelse, viser en ny rapport.

8. januar 2020

Danmark topper i en trist statistik fra OECD. En ny undersøgelse viser, at 11,1 ud af 10.000 danskere, der bliver indlagt med psykisk sygdom, begår selvmord under indlæggelsen. Og det er det højeste antal i alle OECD-landene.

’De fleste lande har selvmordsrater på under 10. pr. 10.000 patienter. Danmark er den eneste undtagelse,’ skriver OECD i rapporten.

”Det er en rigtig trist rekord, som vi skal være meget opmærksomme på, så antallet af selvmord kan blive bragt ned. Det kræver flere hænder, bedre behandling og mere tid, så medarbejderne kan lære den enkelte patient at kende og give dem den hjælp og behandling, de har brug for,” siger Bedre Psykiatris generalsekretær, Thorstein Theilgaard.

Ifølge OECD er måden at forebygge selvmord blandt de indlagte blandt andet at reducere muligheder for selvskade, grundig risikovurdering af patienter, overvågning og passende behandlingsplanlægning.

Selvmordstatistikken fra OECD-rapporten bygger på tal fra 2015-17.

Støt HOVEDindsamlingen

ALT for mange familier ramt af psykisk sygdom får ikke den hjælp, de har behov for. Derfor er der mere end nogensinde brug for Bedre Psykiatri. Hjælp os til at hjælpe mere og flere - med alt fra rådgivning og samtalegrupper til kampen for bedre behandling og vilkår til mennesker med psykisk sygdom og deres pårørende.