Skip to content
Nyheder

WHO: Coronakrisen bremser psykiatrisk hjælp i hele verden

I ni ud af ti lande på verdensplan har Coronapandemien gjort, at mennesker med psykisk sygdom mangler hjælp. Det viser en ny undersøgelse fra WHO.

27. november 2020

Coronakrisen er gået hårdt ud over mennesker med psykisk sygdom og deres pårørende, som har haft svært ved at få den hjælp, de har behov for. Det har ikke kun været et stort problem herhjemme. En ny rapport fra verdenssundhedsorganisationen WHO viser, at pandemien har forstyrret eller helt bremset tilbud indenfor den psykiske sundhedssektor i mere end ni ud af ti lande (93 pct.) på verdensplan.

Samtidig betyder Coronapandemien, at der er langt mere efterspørgsel på psykiatrisk hjælp, beskriver WHO, da mennesker over hele verden isolerer sig selv og bl.a. får angst, søvnbesvær og misbrug som følge af situationen.

130 af WHO’s medlemslande medvirker i undersøgelsen, som også viser, at tilbud og hjælp til pårørende har været lukket ned i mere end hvert femte (21 pct.) land.

Find hele rapporten fra WHO her.

Støt HOVEDindsamlingen

ALT for mange familier ramt af psykisk sygdom får ikke den hjælp, de har behov for. Derfor er der mere end nogensinde brug for Bedre Psykiatri. Hjælp os til at hjælpe mere og flere - med alt fra rådgivning og samtalegrupper til kampen for bedre behandling og vilkår til mennesker med psykisk sygdom og deres pårørende.