Skip to content

VI ARBEJDER FOR EN BEDRE PSYKIATRI

Presse & Politik

Vi kæmper for bedre behandling til mennesker med psykisk sygdom og deres pårørende. Vores budskab er klart – uanset om det er på Christiansborgs gange, i kommunale råd eller i pressen: Med tilstrækkelige ressourcer og bedre hjælp til syge og pårørende KAN psykisk sygdom kureres.

Nyheder

5 gode råd til dig der har en pårørende med depression

37-årige Anne Schwarz Walsted er læge og i gang med at videreuddanne sig til speciallæge i børne- og ungdomspsykiatri. Derudover har hun selv oplevet at have en svær depression. Anne giver her 5 gode råd til dig der har en pårørende med depression.

Psykiatriordførerne om det nye folketingsår

Tirsdag d. 1. oktober åbner Folketinget og et nyt folketingsår skydes i gang. I den anledning har vi taget en snak med nogle af psykiatriordførerne for at høre, hvilke forventninger de har til regeringen, når det kommer til psykiatrien samt hvilke emner de særligt vil kæmpe for i det kommende folketingsår. Hos Bedre Psykiatri ser vi især frem til at høre om planerne for en ambitiøs og langsigtet psykiatriplan.

Det koster samfundet dyrt at svigte pårørende

Når ægtefæller til personer med skizofreni ikke får hjælp, koster det samfundet dyrt. Et nyt, dansk studie sætter kroner og ører på omkostningerne ved pårørende til mennesker med psykisk sygdom.

Ny forskning: Pårørendestyrede samtalegrupper har en positiv effekt

Pårørendestyrede samtalegrupper for pårørende til mennesker med psykiske sygdomme gavner både den psykisk syge og de pårørende i at håndtere sygdommen. Det viser en ny undersøgelse.

Løfter og ord hjælper ikke psykisk syge

Generalsekretær Thorstein Theilgaard ærger sig over, at regeringens og regionernes økonomiaftale ikke indeholder mere konkrete initiativer for psykiatrien.

Se alle nyheder

Bliv løbende opdateret på ny viden

Bliv opdateret på viden om psykiatri og om det at være pårørende. Vi sender ud ca en gang månedligt. Du kan framelde dig når som helst

Tilmeld dig her