☀️RÅDGIVNINGEN HOLDER SOMMERFERIELUKKET I UGE 29, 30 og 31☀️
Bedre Psykiatris Pårørenderådgivning er til dig, der er pårørende til et menneske, med en psykisk sygdom eller udviklingsforstyrrelse. Du kan via vores bookingsystem booke tid til én telefonisk rådgivningssamtale af 45 minutters varighed ved en af vores fagprofessionelle rådgivere. Rådgivningen er fortrolig, da alle rådgivere er underlagt tavshedspligt.
I rådgivningen er vi tre fagligheder med forskellige kompetencer, herunder psykologi-, social- og sundhedsfagligt uddannede rådgivere. Når du booker en tid hos os, skal du selv vælge hvilken af vores tre fagprofessionelle rådgivere du vil tale med, ud fra den problemstilling du ønsker rådgivning om. Du vælger mellem de forskellige rådgivere under ”vælg medarbejder” på bookingsiden.
Hjælp til at vælge den rette rådgiver:
Sundhedsfaglig rådgivning
Vores sundhedsfaglige rådgiver kan blandt andet hjælpe dig med at få viden om behandlingssystemet – fx behandlingstilbud, hvordan du som pårørende kan samarbejde med sundhedspersonalet og hvilke handlemuligheder du/I har i mødet med sundhedsvæsenet. Rådgiveren kan også give dig indblik i forskellige psykiske sygdomme og udviklingsforstyrrelser og støtte dig i, hvordan du kommunikerer med og støtter den, du er pårørende til.
Socialfaglig rådgivning
Vores socialfaglige rådgiver er uddannet socialrådgiver og kan hjælpe dig med at navigere i det kommunale system og forstå dette på tværs af børne og unge-, beskæftigelses- og handicapområdet. Hun kan sammen med dig afdække, hvilke støttemuligheder og veje der er at gå for at få fremdrift i din nærtståendes sag eller i forhold til din problemstilling.
Psykologifaglig rådgivning
Vores psykologifaglige rådgivere kan blandt andet hjælpe dig med at forstå, rumme og håndtere de oplevelser og følelser, der kan være forbundet med at være pårørende til en med psykisk sygdom eller udviklingsforstyrrelser. Yderligere kan de hjælpe dig med, hvordan du takler potentielle kriser, relationelle udfordringer, kommunikationsvanskeligheder med din kære, belastningsreaktioner og passer på dig selv som pårørende.
Det er vigtigt at du er opmærksom på at booke den rette faglighed, da vi alle dækker forskellige fagområder. Er du i tvivl om hvilken rådgiver du skal booke, kan du altid skrive til os via mailformularen eller ringe i rådgivningens åbningstid, så hjælper vi dig. Har du blot et kort spørgsmål kan vi også hjælpe med disse i åbningstiden.
Når du booker en tid, vil du få en mail der bekræfter din booking samt en påmindelse to dage inden. Du vil ligeledes modtage en tilfredshedsundersøgelse efter endt rådgivning. Ønsker du at aflyse en tid kan du gøre dette via din mail bekræftelse eller ved at kontakte rådgivningen. Vi oplever stor efterspørgsel, så du må meget gerne sørge for at aflyse din tid hvis du er forhindret i at tale med os på det bookede tidspunkt.
Tavshedspligt og dataindsamling
Rådgivningen er fortrolig og alle rådgivere er underlagt tavshedspligt. Tavshedspligten ophører dog i tilfælde hvor rådgiverens underretnings- eller afværgepligt træder i kraft jvf. Barnets lov §135 og straffelovens §253 og §141.
Når du kontakter rådgivningen giver du samtykke til at vi må indsamle og opbevare dine personoplysninger. Alle oplysninger opbevares forsvarligt og slettes inden for 12 måneder. Ønsker man at trække samtykke tilbage, slettes oplysningerne med det samme.
Læs mere om rådgivningen
Mød Rådgiverne
OBS: Rådgivningen kan ikke tilbyde samtaleforløb, terapi eller gå ind i enkelte sager. Rådgiverne kan heller ikke tilbyde at være part i en sag eller påtage sig partsrepræsentationsansvar.