Skip to content

tilbage til Nyheder

Lyt dig til gode råd om livet som pårørende

Bedre Psykiatris podcasts giver dig konkrete råd om, hvordan du hjælper den syge samtidig med, at du passer på dig selv. Del gerne vores podcasts i din lokalafdeling, så endnu flere pårørende får glæde af de gode råd.

4. november 2020

Hvordan bliver du inddraget i den syges behandling? Hvordan navigerer du i det kommunale system? Og hvordan klarer du bedst rollen som forælder til at barn med psykisk sygdom, samtidig med at du tager hånd om dig selv?

I Bedre Psykiatris nye podcasts kan du bl.a. høre Cecilie Sørensen, rådgiver i Bedre Psykiatris pårørenderådgivning, give gode konkrete råd til en række af de udfordringer, du typisk oplever som pårørende.

Find Bedre Psykiatris podcast her eller i din podcast-app, hvor du skal søge på: Bedre Psykiatri podcast.

Del også gerne vores podcasts i din lokalafdeling, så endnu flere får glæde af de gode råd.

Sådan deler du

Vil du dele vores podcasts med andre pårørende, foreslår vi to måder:

1. Del på Facebook – Kopier dette link: https://podcasts.apple.com/dk/podcast/bedre-psykiatri-podcast/id1532604670?l=da, ved at markere teksten og taste ctrl+c på tastaturet. Gå ind på Facebook og indsæt linket i den gruppe, du vil dele det med, ved at taste ctrl+v på tastaturet. Tryk herefter på ’slå op’, og så er linket delt.

2. Send podcasten på e-mail
Kopier linket (marker og tast ctrl+c), sæt linket ind i en e-mail (ctrl-v) og sende den til de kontakter, du vil dele med.

Hvad er en podcast?

Hvis du aldrig har hørt podcasts før, kommer her en kort forklaring: En podcast er slags radioudsendelse, som du kan lytte til gratis, lige når du har lyst. Du kan lytte til podcasts fra din smartphone, computer eller tablet. Det kræver blot, at du har et program til at afspille podcasts. Du kan hente programmerne ned fra internettet eller fra app-store.

Bedre Psykiatri podcast

Bedre Psykiatris fem første podcasts blev udgivet i oktober. Hver podcast varer ca. 20 minutter og tager fat på en typisk udfordring, som pårørende til mennesker med psykisk sygdom kæmper med. Temaerne i de fem første podcasts er:

  1. Bliv inddraget i behandlingen
  2. Få bedre hjælp i kommunen
  3. Psykisk sygdom og misbrug – sådan kan du hjælpe
  4. Forælder til et barn med psykisk sygdom – sådan hjælper du og passer på dig selv
  5. Sådan passer du på dit arbejde