Skip to content

tilbage til Nyheder

Psykiatri afgør kommunalvalget

Politikernes syn på psykiatri har stor betydning for, om de får pårørendes og syges stemmer ved kommunalvalget.

15. juni 2021

Hvis politikere gerne vil have stemmer fra mennesker med psykisk sygdom og deres pårørende ved efterårets kommunalvalg, gør de klogt i at fokusere på psykiatrien. Det viser Bedre Psykiatri landsdækkende undersøgelse om kommunens hjælp til mennesker med psykisk sygdom.

Mere end 4.700 mennesker har deltaget i undersøgelsen, og et overvældende flertal svarer, at politikerne har større chance for at få deres stemme, hvis de har fokus på psykisk sygdom og pårørende.

Kommunen har et meget stort ansvar for at hjælpe og behandle mennesker med psykisk sygdom, og mange tusinde syge børn og voksne har brug for hjælp. Alligevel står socialpsykiatrien ofte i skyggen af fx skole-, daginstitutions- eller ældreområdet. Måske ændrer det sig, hvis politikerne opdager, hvor mange syge og pårørende, der er, og hvor stor betydning det har for dem, at socialpsykiatrien bliver bedre?

580.000 danskere føler sig belastede af at være pårørende til én med psykisk sygdom. Hver tredje dansker bliver på et tidspunkt i livet ramt af psykisk sygdom. Se kilder og find mere viden på bedrepsykiatri.dk/viden

Læs mere om undersøgelsen kommunens hjælp til mennesker med psykisk sygdom