Skip to content

tilbage til Nyheder

Gode råd til pårørende om corona

Coronasituationen giver store udfordringer for mange pårørende til mennesker med psykisk sygdom. Derfor har Bedre Psykiatri samlet råd og forslag til, hvordan du kan håndtere nogle af de problemer og spørgsmål, der kan dukke op i den kommende tid.

16. marts 2020

Når familiens hverdagsstruktur er ophævet på grund af skolelukning, hjemsendelse og aflysninger, er det hjælpsomt at skabe nye rutiner. Sådan lyder et af rådene fra Bedre Psykiatri til pårørende, der oplever ekstra belastning på grund af coronasituationen.

Udover råd om, hvordan man kommer lettere igennem hverdagen, er der råd om hvordan man taler med mennesker, som er bekymrede, hvordan man bevarer kontakten til den syge på trods af besøgsrestriktioner, råd om hvordan får hjælp og meget andet.

Mange pårørende til mennesker med psykisk sygdom oplever øget stress, angst og belastning på grund af corona-situationen. Det fortæller Bedre Psykiatris rådgivningskoordinator Hanne Bøttger.

– Det her er en helt ny situation for mange pårørende. Mange oplever fx at skoler og dagtilbud lukker ned, eller at de psykiatriske afdelinger sender folk hjem. Mange er også i tvivl om, hvordan de skal tale med de syge om corona. Det rejser tvivl og spørgsmål, og det er dem, vi har forsøgt at svare på med de nye råd.

Udover de gode råd er alle pårørende velkomne til at kontakte Bedre Psykiatris rådgivning, der holder åbent som sædvanligt.

Se Bedre Psykiatris råd til pårørende om corona