Skip to content

Støt os

Sammen kan vi hjælpepårørende til mennesker med psykisk sygdom

Støt / Arv og testamente

Giv Bedre Psykiatri plads i dit testamente

En arv er en ekstraordinær gave, der gør det muligt for os at skabe bedre vilkår for pårørende til psykisk syge og for at hjælpe pårørende til en lettere hverdag.

Arveloven giver mulighed for at testamentere til Bedre Psykiatri – uden at det koster hverken foreningen eller andre arvinger afgift. Hvis du for eksempel ikke har nogen, der kan arve efter dig, og du ikke synes, at pengene skal gå i statskassen, kan du vælge at testamentere din formue til fordel for Bedre Psykiatri. Det kan også være, at du udover dine arvinger også har lyst til at hjælpe Bedre Psykiatri og dermed pårørende til psykisk syge via dit testamente.

Gør det selv

Vi har indgået et samarbejde med virksomhederne Dokument 24 og Legal Desk, som laver juridiske selvhjælpsløsninger online. Virksomhederne giver dig mulighed for at støtte vores arbejde ved at testamentere arv til os. Du kan testamentere arv til os ved enten at oprette et testamente eller et legat.

Få rådgivning

Hvis du ønsker juridisk rådgivning af en jurist – har vi ligeledes indgået et samarbejde med virksomheden Mine Arvinger.

Med Mine Arvinger kan du oprette et testamente, hvori du tildeler Bedre Psykiatri arv, eller et legat hvor du tildeler et beløb af din arv. Hos Mine Arvinger foregår al rådgivning kun af en uddannet jurist. Deres fokus er at give dig 100% tryghed, overblik og klarhed, når det kommer til dine juridiske dokumenter.

Når du benytter Mine Arvinger, kan du få oprettet et skræddersyet testamente helt gratis, når du betænker Bedre Psykiatri gennem 30% løsningen eller med et legat på minimum 25.000 kr.

Ønsker du at blive klogere på, hvordan du kan betænke Bedre Psykiatri i dit testamente eller med et legat, kan du på deres hjemmeside gratis booke en uforpligtende rådgivningssamtale med en jurist.

Testamente – gør det selv online

Et testamente giver dig mulighed for at bestemme, hvad der skal ske med hele din arv. Du kan således vælge at donere hele din arv til os, eller du kan vælge at donere noget af arven til os samtidig med, at du fordeler resten af arven mellem dine arvinger.

Du kan oprette testamentet online hos Dokument 24, og det bliver gratis, når du vælger at donere arv til os. Støt via testamente her.

Legat – gør det selv online

Med et legat kan du bestemme, at et bestemt beløb skal doneres til os. Resten af din arv vil enten blive fordelt, som arveloven foreskriver det, eller som dit testamente bestemmer det. Et legat kan derfor benyttes til at donere arv til os, hvis du allerede har et eksisterende testamente, som du tilføjer legatet til.

Du kan oprette legat online hos Legaldesk. Det hele er gratis og kræver blot at du udfylder en webformular. Støt os via et legat her

Underskrift af testamenter og legater

Når du har oprettet dit testamente eller legat, skal det underskrives, enten foran notar eller foran vitterlighedsvidner. Begge dokumenter underskrives på samme vis. Dokument 24 anbefaler, at dokumenterne underskrives foran notar, da dette er mest sikkert.

Kontakt os ved tvivl og spørgsmål

Du er også velkommen til at spørge os eller vores advokat til råds.

Der er en række præcise formkrav til udformningen af et testamente, som skal overholdes for, at testamentet er gyldigt. Det er ikke nok blot at fortælle de kommende arvinger, hvordan du ønsker arven fordelt. Det er heller ikke tilstrækkeligt bare at skrive det ned på papir.

Du er velkommen til at kontakte Bedre Psykiatris sekretariatsleder på js@bedrepsykiatri.dk eller tlf. 29908646 for spørgsmål.

Bedre Psykiatri kan henvise til en advokat, som kan hjælpe dig med at oprette et testamente til fordel for Bedre Psykiatri. Bedre Psykiatri betaler for omkostningerne til advokaten og stempling af testamente.

Mange tak for din støtte.