Skip to content

tilbage til Nyheder

Sådan får vi ventetiden for børn og unge ned

Det er dybt tragisk og en kæmpe skandale, at tusinder af børn og unge venter for længe på hjælp i psykiatrien! Men vi må ikke give op, for der er en vej ud af krisen.

29. februar 2024

Bedre Psykiatri har været en af de mest aktive stemmer i debatten om krisen i børne- ungdomspsykiatrien. På møder med politikere og i medierne har generalsekretær Jane Alrø Sørensen slået fast, at skandalen er mindst ligeså stor og konsekvenserne mindst ligeså alvorlige, som da kræftskandalen kom frem sidste år. Men hun har samtidig understreget, at der ER en løsning.

Jane peger på tre konkrete indsatser, som politikerne bør sætte i værk for at få ventetiderne ned:

  • Flere penge, så der bliver råd til at ansætte flere. Ja, der er mangel på læger og sygeplejersker, men ikke i samme grad på psykologer, pædagoger, socialrådgivere osv.
  • Stop de skøre besparelser i psykiatrien. Det lyder næsten for skørt til at være sandt, men mens Folketinget sender mange millioner til psykiatrien, har flere regioner gennemført besparelser og indført ansættelsesstop. Stop det med det samme!
  • Bedre arbejdsmiljø. De ansatte i psykiatrien har alt for travlt og mange bliver nedslidte. Det er ikke ok. Det vil altid være hårdt. Men det skal også være trygt, lærerigt og udviklende at arbejde med mennesker med psykisk sygdom.

Jane Alrø Sørensen og Bedre Psykiatris politiske konsulenter kæmper for at sætte psykiatrien på dagsordenen og skabe opmærksomhed på problemerne. Men de råber ikke bare op. Kritikken bliver altid fulgt op med konstruktive og fagligt solide forslag til, hvordan behandlingen bliver bedre. Læs om mere Bedre Psykiatris politiske arbejde.

Læs også uddybning af de tre forslag i et indlæg, Jane har skrevet sammen med børne- ungdomspsykiatrisk selskab og Dansk Psykolog Forening.