Skip to content
Nyheder

Hver fjerde gymnasieelev har søvnproblemer

Unges søvnvaner er blevet sat under lup af Statens Institut for Folkesundhed, SDU. En ny rapport viser, at hver fjerde mellem 15-25 på en gymnasial uddannelse har søvnproblemer, som ofte skyldes psykisk mistrivsel.

27. november 2020

Én ud af fire danske unge mellem 15-25 sover dårligt om natten. Det viser en ny rapport fra Statens Institut for Folkesundhed, SDU, som har undersøgt søvnvanerne hos danske gymnasieelever. Særligt pigerne er hårdt ramt med 28 pct., som har ugentlige søvnproblemer, mens det gælder for 21 pct. af drengene.

Det kan være svært at sove, hvis du har det psykisk dårligt. Og en stor del af de unge med søvnproblemer kæmper ifølge undersøgelsen også med lav livstilfredshed, oplevelse af stress, depressionssymptomer og lav skoletrivsel.

Se hele rapporten her.

Støt HOVEDindsamlingen

ALT for mange familier ramt af psykisk sygdom får ikke den hjælp, de har behov for. Derfor er der mere end nogensinde brug for Bedre Psykiatri. Hjælp os til at hjælpe mere og flere - med alt fra rådgivning og samtalegrupper til kampen for bedre behandling og vilkår til mennesker med psykisk sygdom og deres pårørende.