Skip to content

tilbage til Nyheder

Jane Alrø Sørensen er ny generalsekretær i Bedre Psykiatri

Jane Alrø Sørensen er fra 1. april Bedre Psykiatris nye generalsekretær. Hun har været ansat i Bedre Psykiatri i syv år og har hidtil været sekretariatschef.

1. marts 2021

Landsformand Mads Engholm er meget tilfreds med ansættelsen af Jane Alrø Sørensen:

– Jeg er fantastisk glad for, at Jane har sagt ja til at stille sig i spidsen for vores arbejde med at sikre bedre vilkår for og hjælp til pårørende og bedre behandling for mennesker med psykisk sygdom. Med Jane på posten får vi en stærk og erfaren leder med et solidt politisk og organisatorisk netværk og et stort engagement i frivilligarbejde og pårørendes vilkår, siger Mads Engholm.

Jane Alrø Sørensen skal stå i spidsen for Bedre Psykiatris ca. 20 medarbejdere, som servicerer landsbestyrelsen og de ca. 60 lokalafdelinger og sikrer hjælp og rådgivning til organisationens godt 11.000 medlemmer og støtter.

Mads Engholm peger blandt andet på den kommende 10-årsplan for psykiatrien og efterårets kommunalvalg, som nogle af den nye generalsekretærs vigtigste opgaver i den nærmeste fremtid. På den længere bane fremhæver han Bedre Psykiatris ambition om at kunne hjælpe endnu flere pårørende til mennesker med psykisk sygdom.

– Udover det politiske har det været afgørende for os at få en generalsekretær, som kan styrke Bedre Psykiatri og bringe os videre i de udviklingsspor, vi har lagt. Det er jeg overbevist om, at Jane med hendes store organisatoriske erfaring og sociale engagement er den helt rigtige til.

Jane Alrø Sørensen glæder sig til samarbejdet med Landsbestyrelsen og organisationens landsdækkende netværk af frivillige og sekretariatets medarbejdere.

– Meget få foreninger har så aktive frivillige og så engagerede medarbejdere som Bedre Psykiatri. Det giver os unikke muligheder for at hjælpe og støtte tusinder af pårørende over hele landet. Det glæder jeg mig ufatteligt meget til at samarbejde med lokalafdelingerne, landsbestyrelsen og medarbejderne om at gøre os endnu bedre til.

Jane Alrø Sørensen har tidligere blandt andet været Sekretariatsleder i Danske Studerendes Fællesråd, folkeskolelærer og konsulent i BUPL. Hun har i mange år været politisk aktiv og har af to omgange været indsuppleret i Folketinget for SF. Som ung var hun landsformand i Socialistisk Folkepartis Ungdom. Jane er 42 år og uddannet folkeskolelærer fra Aarhus Dag og Aftenseminarium. Hun stammer fra Silkeborg og bor i dag på Amager i København.

For yderligere oplysninger:

Pressechef Jesper Nissen, tlf. 24765416